За властта и народа

За властта и народа

20 юни 2012  |   0 коментара

В България се създават едни много особени модели на взаимоотношения между властта и народа. Така заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов, водещ на предаването „За българската нация“ по ТВ СКАТ, коментира гражданските прояви срещу и в подкрепа на промените в Закона за горите.

За първи път в демократичната история на България станахме свидетели не само на масов граждански протест, но и на контрапротест в защита на управляващото мнозинство, в случая ГЕРБ. Не директно, а с маскирана подкрепа за лобистки интереси. Те излязоха, за да защитят неекологичните намерения на една голяма част от олигархията, която пряко или косвено управлява България, анализира случващото се Костадинов.

За събеседник Костадинов беше поканил Цончо Ганчев, заместник-кмет на район „Младост“ във Варна.

Според водещия управляващите са припознали в защитниците на своя лобистки закон една „представителна извадка“ на българското общество, докато протестиращите в защита на българската природа са били дамгосани, обявени за представители на организираната престъпност.

Явно вътрешният министър Цветан Цветанов не прави разлика между „организиран протест“ и „организирана престъпност“, иронично констатира Костадинов.

Архив на предаването „За българската нация“ може да намерите тук.

20 юни 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *