Взема ли пари БХК от държавата, докато я съди?

Взема ли пари БХК от държавата, докато я съди?

11 ноември 2013  |   2 коментара

Пуснали сме сигнал до НАП, за да стане публично ясно дали държавни средства са влизали като спонсорство по сметките на Хелзинкския комитет. Защото има отчетени такива в Министерството на труда и бюрото по труда. Нека да стане ясно за какво от бюджета се плаща на една организация, която основно съди българската държава.

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Всяка неделя“ по НТВ. За свой опонент в предаването той имаше председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев. Както е известно, организацията подаде сигнал в прокуратурата срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки за подбуждане към насилие и насаждане на омраза. 

Каракачанов, който определи комитета като „група за натиск, с която прокуратурата се съобразява“, зададе въпрос към Кънев дали от неговата организация някога за 20-те години от своето регистриране са защитили български гражданин, пострадал от престъпление.

Не сте. Вие защитавате престъпниците. Браните основно цигани, гейове, антибългарски организации, действащи против целостта на България, по установен от конституцията ред, категоричен бе председателят на ВМРО, като подкрепи думите си, изброявайки редица дела на БХК през годините.

Каракачанов припомни и случай от месец май, когато активист на Хелзинкския комитет от Перник е отправил закана, че ще „направи Ангел Джамбазки на сапун“. Тогава, по думите му, е бил пуснат сигнал от „Пиротска“ 5, но прокуратурата не е реагирала и до момента.

Нямам притеснение от сигнала на БХК срещу г-н Джамбазки. Думите, които той изрича – „нелегален имигрант“ и „престъпен контингент“ не са расови, религиозни или етнически категории, добави Каракачанов.

Коментари

  • assense

    ноември 11, 2013 в 5:51

    Съвсем е правилно становището на Кр.Каракачанов за легитимността и поведението на БХК на територията на България. Трябва да си зададем ясно и категорично въпроса: ... Какви интереси защитава този БХКомитет и всички други НПО, които се финансират от външни структури с подозрителна дейност, която е насочена спрямо устоите и суверенитета на България? И в същото време, престъпна е перверзията на същия този БХК да работи срещу итересите на страната ни и в същото време лакомо и двулично да взима пари от същата тази Държава срещу която недвусмислено работи и и нанася колосални морални и финансови вреди. Редно е и е нормално, всяка уважаваща себе си Държава да предприеме крути Законови мерки и да забрани по Наказателен път дейността на всички НПО, които се финансират отвън и провеждат Подривна дейност срещу България и народа ни.

  • Комунист

    декември 04, 2013 в 3:46

    Като сте започнали, дайте данни и за "отровено обещство", те получаваха пари и Жан Виденов им ги спря и после гледахме едни протести като сегашните на соросоидите. Както и да е, нека се разбере дали "отровено общество" и прилежащите му институти и националпредателски организации ги храним ние.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *