Воевода № 1: Президентът не е Дядо Коледа

Воевода № 1: Президентът не е Дядо Коледа

17 август 2011  |   0 коментара

Източник "Стандартнюз"

"Влизаме в надпреварата за президентския пост, защото през последните години държавният глава само си прави пиар. Президентът не е човек, който да прави SMS-кампании. Той не е Дядо Мраз, който раздава коледни подаръци.

Смятаме, че държавният глава трябва да изисква и да настоява да се прави политика, която да решава проблемите на обществото" - така мотивира влизането си в кандидат-президентската надпревара лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов при визитата си в Добрич.

Той заяви, че президентът е фактор, който трябва да определя дневния ред на обществото и да настоява изпълнителната власт, когато излезе от коловоза, да се върне в него. "Не може две институции, които се намират на една ръка разстояние да не намерят общ език.

Влизам в надпреварата, защото съм човек с патриотични убеждения. Ние имаме евроляв кандидат, евродесен кандидат, евролиберален кандидат, но не и български президент", заяви още воеводата.

Той обвини Първанов, че досега не е взел становище по повдиганите дебати за монополите на чужди фирми в страната, като визира електроразпределителните дружества, като заяви, че те са били "една златна кокошка за бюджета на държавата, а откакто са в ръцете на чужди компании от 2005 г. в бюджета не е влязъл нито лев".

Изтъкна още, че президентът не е взел отношение и по темата за шистовия газ в страната. Каракачанов разкри още, че за вицепрезидент партията се е спряла на дама, която по думите му е много известна и доказала се жена, но не пожела да разкрие името й.

В отговор на питане той заяви, че според него България няма нужда от институцията вицепрезидент. По време на визитата му в Добрич областната структура представи и водачи на листи за съветници в няколко от общините в областта.

17 август 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *