ВМРО във Варна с декларация за изказване на Станишев

ВМРО във Варна с декларация за изказване на Станишев

23 юни 2010  |   0 коментара

ВМРО във Варна се противопостави с декларация на опитите на Срегей Станишев да реабилитира с изкаванията си арестувания преди време председател на Общинския съвет в града Борислав Гуцанов.

В декларацията се посочва „Смятаме, че се действа прекалено меко и вярваме в продължаването на разследването на групите в общинския съвет и по-конкретно ДПС и техния лидер Янко Станев. Само решителни действия срещу ДПС биха опровергали един все по-популярен слух, че между ГЕРБ и ДПС има „пакт за ненападение”.

23 юни 2010

Ето и пълния текст на декларацията:

 


ДЕКЛАРАЦИЯ
на ВМРО - Варна
относно изявленията на градската организация на БСП и лидера на БСП Сергей Станишев

Поредният опит от страна на БСП да реабилитира арестувания председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов предизвиква множество въпроси и съмнения. Квалификациите „брутално” и „незаконно” би трябвало да се изяснят от българския съд, който засега продължава своята работа. Ние от ВМРО във Варна се надяваме, че българската полиция също продължава своята работа. Както е известно, лидерът на БСП също е разследван в момента и не след дълго може да се окаже в подобна ситуация.

Нашата позиция в никакъв случай не е пристрастна към управляващата в момента партия. Само преди дни ние от ВМРО поискахме оставката на министър Трайчо Трайков във връзка с подгтовяното увеличение на цените на тока. И сме непоколебими в позициите си – независимо дали засягат управляващи или опозиция. Напротив, смятаме, че се действа прекалено меко и вярваме в продължаването на разследването на групите в общинския съвет и по-конкретно - ДПС и техния лидер Янко Станев. Само решителни действия срещу ДПС биха опровергали един все по-популярен слух - че между ГЕРБ и ДПС има „пакт за ненападение”.

Колкото до изявленията на Градската организация на БСП, че се оттеглят от управлението на град Варна, отговорът е кратък – крайно време беше. Очакваме да видим конструктивна и енергична опозиция след два мандата пълна липса на такава.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *