ВМРО във Варна и В. Търново продължават борбата срещу сектата "Свидетели на Йехова"

ВМРО във Варна и В. Търново продължават борбата срещу сектата "Свидетели на Йехова"

24 януари 2011  |   0 коментара

ВМРО имат пълна готовност да организират протест във варненския район "Младост", ако религиозната организация "Свидетели на Йехова" започне отново строителство на лекционна зала. Това заяви председателят на ВМРО – Варна Стефан Соколов. ВМРО активно се противопоставя на сектата в цялата страна.

При нас постоянно идват да се оплакват хора за разбитите си семейства, за разводите, допълва Соколов. Той е разговарял с домоуправителите на жилищните входове в близост до строежа и те са изразили готовност да протестират. Няма да се уморя да се боря срещу тази секта, докато не бъде забранена, както и срещу други подобни.

Едночасово протестно бдение против дейността на „Свидетели на Йехова” във Велико Търново организираха на 20 януари ВМРО в града и Великотърновската митрополия.

На бдението присъстваха православни свещеници, общинските съветници от ВМРО Милен Михов и Николай Цонев, членове на организацията и много търновци.

Бдението беше заради обявеното публично сборище на „Свидетелите на Йехова”, които се събират в сграда в центъра на Велико Търново.

„Опасната секта налага поведение, несъвместимо с българските традиции, като отрича всички национални и религиозни празници, отрича уважението пред националните символи, знаме и химн, подтиква към разрушаване на семейството и семейните ценности. ВМРО припомня на обществеността, че представители на „Свидетели на Йехова” приканват деца да посетят техните сборища. Те причакват ученици извън сградите на училищата и по пътя за дома”, обясниха от ВМРО мотивите, поради които са се решили на този мълчалив протест. Членовете на организацията казаха още, че знаят за случаи, в които мисионери са предлагали своя сектантска литература на малолетни и непълнолетни, които са сами вкъщи, без родителски надзор.

„ВМРО намира тази секта за директна заплаха и провокация към националната сигурност на България и последователно се противопоставя на опитите й да провежда сборищата си във Варна, Добрич, Перник, София, Габрово и други български градове”, се казва още в разпространеното от ВМРО съобщение покана за участие в бдението.

Източник: в. „Черно море” (Варна), „Борба” (В. Търново)

24 януари 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *