ВМРО-Враца продължава разследването на „Свидетели на Йехова”

ВМРО-Враца продължава разследването на „Свидетели на Йехова”

17 юни 2010  |   0 коментара

Продължава разследването на ВМРО и журналистката Наташа Войкина за дейността на сектата «Свидетели на Йехова» във Враца. Неотдавна представители на ВМРО на два пъти протестираха пред незаконния молитвен дом на бул. «2-ри юни» 155. Никой от присъстващите протестиращи и журналисти не беше допуснат на сборището, а портите бяха заключени.

Впоследствие се оказа, че две от активистките, които заявиха, че са дошли във Враца заради Свидетели на Йехова, имат правоотношения с общината. Те са назначени на граждански договори, като екскурзоводи във Врачанския балкан. Интересен е казусът, как дошлите от други градове момичета, само за няколко седмици си намират работа в славещата се с висока безработица Враца.

Многобройни са сигналите, че наред с работата си като екскурзоводи, те са раздавали на посетителите агитационни материали на сектата.

За незаконната агитация е уведомен кметът на Община Враца, които е издал предизвестие за прекратяване на договорите с двете служителки.

Дейността на «Свидетели на Йехова» е забранена в редица държави, като Гърция, Кипър, Русия. Сектата отрича основните християнски ценности. Особено опасен е декларираният отказ /включително и за деца/ от кръвопреливане, поради което наскоро член на сектата, едва беше спасен в болниата в Добрич.

17 юни 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *