ВМРО – Варна срещу „облагородяването” на циганската част на с. Каменар

ВМРО – Варна срещу „облагородяването” на циганската част на с. Каменар

24 март 2011  |   0 коментара

850 подписа са събрани в село Каменар срещу заселване на цигани от „Максуда“. Всички хора в тази подписка са против всякакво застрояване. Те настояват да не бъдат отпускани средства, а евентуално облагородяване да започне след изборите. Ако исканията не бъдат изпълнени до 15-ти април, ще бъдат предприети действия в защита на позицията им, заявяват от ВМРО-Варна.

Пълният текст на отвореното писмо до Николай Апостолов (председател на Общински съвет – Варна) може да прочетете тук:

Уважаеми господин Апостолов,

Във връзка с достигнала до нас информация, че са предвидени 3 млн. лв. от Общински съвет - Варна за строеж на жилища в циганската част на с. Каменар, ние настояваме за Вашата писмена позиция, която да вземе мерки да се спрат подобни безумства. Парите за строежите, нескопосано оправдани с „облагородяване”, са всъщност безвъзмездна помощ за настаняването на циганска малцинствена група, населяваща селото. Това е неморален акт спрямо българите и явно трябва да си циганин, за да си сред „привилегированите”. A може би някои политически сили отрано се подготвят за предстоящите местни избори, използвайки парите на данъкоплатеца за лично или партийно облагодетелстване? Събудените съмнения относно това „облагородяване” прави действията на Общинския съвет недопустими и изискват обяснение.
След като кметът на селото г-н Светослав Райков потвърди пред представители на ВМРО информацията, тревогата ни, придружена със силно възмущение, се затвърди, а жителите в с. Каменар изразиха несъгласието си спрямо този акт с 850 подписа.
Водейки се от изконните ценности като справедливост, морал и родолюбие, ВМРО предупреждава, че ако не преразгледате позицията си относно „облагородяването” на циганското гето в с. Каменар до 15.04.2011 г., ние ще предприемем действия, когато и както намерим за добре .
Надяваме се разумът да надделее и допуснатите грешки да бъдат поправени своевременно.
Стефан Соколов
/Областен координатор на ВМРО/                            
Николай Петков
/Председател на ВМРО Варна/                             
Живко Желязков
/Председател на ВМРО с.Каменар/
850 несъгласни жители на с. Каменар

24 март 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *