ВМРО - Варна сигнализира за заглушаването на радиостанциите по Черноморието

ВМРО - Варна сигнализира за заглушаването на радиостанциите по Черноморието

02 август 2010  |   0 коментара

Всички регионални стурктури на ВМРО ще изпратят жалби до Комисията за регулиране на съобщенията заради заглушаването на радиопредаванията на български радиостанции от чужди радиостанции, съобщи във Варна Стефан Соколов - областен координатор на партията.

Жалбата на варненската организация е свързана с областите Варна и Добрич. В нея се посочва, че през последните години на територията на двете области, до границата с Румъния, в обхват до 50 километра във вътрешността на страната на посочените честоти, местните радиопредавания са заглушавани и на тяхно място се чуват предавания основно на турски или на румънски език.

Соколов посочи, че още на Дунав мост в посока Румъния престават да се чуват български радиостанции, а до границите ни има предаватели с мощност 30 киловата, при разрешени от българските закони три киловата. Въпреки,че този проблем е поставян и на междуправителствено ниво, до този момент той не е решен.

От ВМРО съобщиха още, че подписката с над 330 000 подписа срещу приемането на Турция в Европейския съюз вече е внесена в Народното събрание и от организацията ще настояват за провеждането на референдум на тази тема.

01.08.2010

Пълен тескст:
http://www.bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/Pages/0801ukv.aspx

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *