ВМРО - Варна против нелегални имигранти в града

ВМРО - Варна против нелегални имигранти в града

14 ноември 2013  |   0 коментара

Предупредително затваряне на Аспаруховия мост ще предприеме ВМРО – Варна като знак на протест срещу настаняването на нелегални имигранти в морската столица. Действия ще бъдат предприети най-вероятно следващата седмица. От партията предупредиха и, че обмислят всекидневни протести, които може да се пренесат пред сградата на областната управа във Варна.

Това съобщи на пресконференция областният координатор на Организацията за Варна и Шумен Живко Костадинов.

Повод за действията на ВМРО са откритите във варненския квартал „Аспарухово“ нелегални имигранти, както и засилващите се слухове за създаване на лагер за такива в двете поделения в квартал „Владислав Варненчик“.

Разговаряли сме и с местни политици и всички сме единодушни, че Варна не бива да се превръща в гето. ВМРО близо половин година предупреждава за проблема с нелегалните имигранти. Ще се противопоставим по всякакъв законен начин срещу настаняването им в града и региона, категоричен бе Костадинов.

Той обяви, че с настаняването на чужденците в поделенията животът на жителите на кв. „Владислав Варненчик“ ще загуби спокойствието си, тъй като те ще се окажат по средата между лагера и циганско гето.Присъствието на имигрантите, влезли незаконно в страната ни, ще повиши и криминогенната обстановка в града.

ВМРО предупреди, че започва разговори с жителите на двата засегнати квартала, за да се противопоставят заедно срещу заселването, преди то да е станало факт.

Повече по темата можете да прочетете тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *