ВМРО в Пловдив срещу поредната циганска наглост

ВМРО в Пловдив срещу поредната циганска наглост

14 юни 2010  |   0 коментара

ВМРО - Пловдив излезе с декларация относно поредната циганска наглост. Ето текста й:

В ранната неделна утрин спокойствието на пловдичани бе нарушено от поредния инцидент с циганска каруца в нашия град. Тревожното в случая е, че циганинът управлявал каруцата е бил наясно със забраната за движение по главен пловдивски булевард, както и със санкцията, която следва от това - отнемане на превозното средство. Въпреки това, с присъщата за подобни хора наглост, той не се е подчинил на стоппалка на органите на реда и се е опитал да избяга. В опита за бягство от каруцата са изхвърляни дървени предмети и са нанесени сериозни материални щети на патрулната кола. Освен това е бил застрашен живота на седемгодишно дете което се е возило на каруцата и е прието в болница след инцидента.

Тези факти няма как да не породят нашето възмущение. Все по-опасно се засилва чувството за безнаказаност у циганското население.

Ние от ВМРО настояваме общинската администрация и органите на реда да засилят контрола върху този проблем и нарушителите да бъдат наказани с цялата строгост на българското законодателство. Ако виновните за този пореден екшън отново не бъдат наказани, ще бъде ясно за нас и за пловдивската общественост, че забраната за движение на каруци в Пловдив, просто няма да бъде спазвана. И няма да бъде спазвана дотогава, докогато на циганите продължава да се гледа като на дисциплиниран електорат за всяка една власт!

Пловдив, 14 юни 2010 г.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *