ВМРО в ефира на ТВ7: Губим повече от 60 % от водата на София

ВМРО в ефира на ТВ7: Губим повече от 60 % от водата на София

09 юли 2012  |   0 коментара

Разговор за енергийните и водни монополи в България инициира гост-водещият на „Гореща точка“ по ТВ7, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Своите позиции по темата изразиха заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки и Емил Георгиев, председател на „Екогласност“.

„Зелената енергия“, заради която се увеличава цената на тока, е глезотия. Ако българската държава може да си я позволи – добре, но правителството доказа, че не е така, коментира Ангел Джамбазки.

В сегашния си вид регулативният орган ДКЕВР е неефективен и политически контролиран. Той трябва да бъде разпуснат, а на негово място да бъдат създадени отделни и независими държавни комисии – една да контролира цената на тока, друга – цената на водата, обясни заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки отбеляза, че не само водата в София е поскъпнала с 321% през последните 12 години, а и над 60% от водата в града се губи по водопреносната мрежа. Само Филиповци на година потребява над 3 млн кубика, а не плащат нищо.

Каракачанов припомни, че ВМРО от години води борба с монополистите в България. Организирани са няколко протеста, внасяни са предложения в Министерски съвет и ДКЕВР за промяна в държавната политика спрямо функционирането на тези дружества.

Последната инициатива на ВМРО е провеждане на подписка с искане за референдум срещу концесията на „Софийска вода“. Кампанията „Водата в обществени ръце“ ще продължи до 3-септември, а подписите ще бъдат внесени в Столичната община.

9 юли 2012

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Протести на ВМРО срещу ценовия терор (ОБЗОР)

ВМРО срещу концесията на "Софийска вода" (ОБЗОР)

ВМРО срещу лекарствения монопол (ОБЗОР)

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *