ВМРО - Стара Загора засади дървета на Аязмото в знак на протест

ВМРО - Стара Загора засади дървета на Аязмото в знак на протест

10 април 2011  |   0 коментара

Със засаждането на 30 кипариса около замразения строеж на мястото на бившия ресторант в парк "Аязмото", членове и симпатизанти на ВМРО – Стара Загора призоваха старозагорци да защитят символа си от инвеститорски посегателства.

Проблемът около постройката на върха на парка продължава от пролетта на 2002 година. Тогава бизнесменът Стойчо Кълвачев започна да руши съществуващия дотогава ресторант. Впоследствие, след бурната реакция от страна на старозагорци, тогавашната РДНСК спря работата по обекта, но после отмени забраната. Главният архитект на община Стара Загора е удължил срока за строителни дейности, както е по закон, съобщи за Радио Стара Загора Кристиян Петков, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО.

„Нашият протест е символичен - виждаме, че посегателства могат да доведат до там този парк, създаден с усилията на митрополит Методий Кусев и старозагорци преди близо 120 години, да бъде унищожен. Нашият призив е и към инвеститорите - да се съобразяват не само с буквите на закона в техен интерес, а и с общественото мнение, с това, че този парк е свещен и е на всички старозагорци.”, коментира Кристиян Петков.

Близо 40 млади хора се включиха в акцията по озеленяване на алеите около бившия ресторант, която се проведе на 10 април. Те изрисуваха строителните мантинели със символи на зелената природа и с призив в защита на парк "Аязмото" от частни интереси.

10 април 2011

Източник: Радио "Стара Загора"

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *