ВМРО – Стара Загора ще засади зелен пояс около ресторант „Аязмото“ в знак на протест

ВМРО – Стара Загора ще засади зелен пояс около ресторант „Аязмото“ в знак на протест

05 април 2011  |   0 коментара

Местната организация на ВМРО - Българско национално движение в Стара Загора ще проведе протестна акция на 10 април (неделя) от 9 ч.  по повод продължаващата почти десетилетие сага с ресторанта на Кълвача в парк „Митрополит Методий Кусев“. Това обяви председателят на ВМРО в Стара Загора Красимир Червилов.

Протестиращите ще засадят зелен пояс от борови дръвчета около блокирания строеж, който дълги години боде очите на посещаващите парка старозагорци. Членовете на ВМРО ще засадят около 40-50 фиданки и ще поемат грижата за тяхното израстване във времето, тъй като не се надяват спорът Стойчо Кълвачев – Община Стара Загора скоро да приключи. Акцията беше обявена още през миналата година като част от начинанието на ВМРО "Зеленото е родолюбие".

Проблемът около постройката на върха на парка продължава от пролетта на 2002 година. Тогава бизнесменът започна да руши съществуващия дотогава ресторант, влязъл в учебниците по архитектура като сграда, идеално вписваща се в околната среда, за да изгради на нейно място собствена резиденция.

Впоследствие, след бурната реакция от страна на старозагорци, тогавашната РДНСК спря работата по обекта, но после отмени забраната. През последните години обаче нищо вътре в оградения с метални тараби обект не е пипнато. Вместо това бизнесменът започна да търси клиенти за имота. От Община Стара Загора се опитаха да върнат „сърцето“ на Аязмото на старозагорци чрез заменки със своя собственост, но апетитите на бизнесмена се оказаха твърди големи, пише в. „Старозагорски новини”.

От миналата година той има подновено строително разрешително от Община Стара Загора. Строителни работи по обекта обаче не се извършват и никой не знае засега какви са плановете на Кълвачев.

5 април 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *