ВМРО срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)

ВМРО срещу "Свидетели на Йехова" (ОБЗОР)

16 декември 2010  |   0 коментара

Обзор на действията на ВМРО срещу опасната секта "Свидетели на Йехова"

Протест срещу "Свидетелите" в Русе - ВМРО поиска нов закон за вероизповеданието - 7 април 2013

ВМРО предотврати „лекция” на „Свидетели на Йехова“ - 28 март 2013

ВМРО погна „Свидетелите“ и в Плевен - 16 януари 2013

Прекратиха разследването срещу Георги Дракалиев за сблъсъка с йеховисти в Бургас - 3 октомври 2012

Ангел Джамбазки: Сектите са „брокери на надежда“, които се подиграват с религиозните чувства на хората - 10 май 2012

"Свидетели на Йехова" провеждат незаконни проповеди във варненски квартал - 18 април 2012

ВМРО въстанаха срещу „Свидетели на Йехова“ в Търговище - 3 януари 2012

ВАС потвърди - отхвърля иска на "Свидетели на Йехова" - 4 ноември 2011

Съдът отхвърли жалба на йеховисти срещу ВМРО. Осъди сектата да плати разноските - 28 август 2012

Яка охрана "подсили" йеховистите срещу ВМРО в София - 2 юли 2011

ВМРО в Попово раздава информационни листовки за опасната секта „Свидетелите на Йехова”

23 юни 2011

Местната организация на ВМРО в Попово раздава информационни листовки, с които разяснява на жителите на града опасните практики на сектата „Свидетелите на Йехова”. ВМРО информира и за строежа на техен храм в града.

ВМРО – Плевен прие 24 нови членове и организира протест срещу „Свидетелите на Йехова”

15 май 2011

Местната организация на ВМРО в Плевен организира и мирен протест срещу сектата "Свидетели на Йехова" в ж.к. „Дружба” пред тяхната сграда на 15 май.  С протеста членовете и симпатизантите на ВМРО показаха, че не са спрели действията си срещу тази пагубна за обществото секта и ще продължат борбата срещу нея.

Административният съд във Варна отхвърли предявен иск на „Свидетели на Йехова“

11 май 2011

Административният съд във Варна отхвърли предявен иск от вероизповедание „Свидетели на Йехова” за 26 359 лв. имуществени и 530 087 лв. неимуществени вреди, представляващи щети от мълчалив отказ на кмета на Община Варна да издаде разрешително за строеж на лекционните им зали, съобщиха от пресцентъра на съда.

ВМРО в  нов протест срещу "Свидетели на Йехова"

1 май 2011

Пореден протест срещу „Свидетелите на Йехова” събра членове и привърженици на ВМРО в столицата. Протестът бе пред т. нар. молитвен дом на „свидетелите”, който се помещава в офиси в столичния квартал „Люлин”. Демонстрацията протече мирно, охранявана от многобройни сили на полицията...

ВМРО: пререгистрация на вероизповеданията и рестриктивен закон

Пълна проверка на дейността на всички религиозни организации в България и пререгистрацията им поиска ВМРО – Българско национално движение. Искането е внесено в Дирекцията за вероиповеданията и е адресирано до директора й Емил Велинов. ВМРО предлага и промяна в Закона за вероизповеданията със силно рестриктивен режим за регистрация на нови вероизповедания.

Право на отговор до “Двери БГ” относно публикация на г-жа Цветомира Антонова [Младото (старо) лице на екстремизма]

Автор Борис Вангелов – член на Организационния съвет на ВМРО – Българско национално движение

Статията на г-жа Цветомира Антонова е резултат от своеобразно безплодие, породено от омразата й към една 117-годишна организация като ВМРО, неотклонно отстояваща българските национални интереси, включително духовното единство на българския народ. Въпреки че съм член на ВМРО от месец май 1990 г., досега не бях виждал толкова злостно, необективно и манипулиращо мнение. При това написано от дама, твърдяща, че изповядва християнските ценности на Православната ни вяра. Не мога да повярвам, че в дните на Страстната седмица и мъките Христови, г-жа Цветомира Антонова ще подложи на тежко осъждане хилядите членове на ВМРО и целенасочено ще тласне към заблуждение мнозинството от читателите на сайта Двери БГ.

Разследване на „Бесове.ком”: Дарения на имоти, ценности и акции „купуват” скъпите лимузини на костюмираните йеховисти

20 април 2011

Никой от колегията не погледна задръстената улица пред храма от скъпите лимузини на костюмираните йеховисти. Така и не става ясно какво точно провокира футболните фенове да атакуват вратите и дали още в началото са имали намерение да го правят. Сигурно е обаче, че тези, които днес жалеят за счупения нос на един от старейшините, не са съвсем прави. Бесове.бг разполага с архив на йеховистка литература и затова тук ще ви цитираме нещо интересно от тяхното официално издание „Стражева кула“ от 1 ноември 2004 г., за да видите как се трупат богатствата на сектата под благовидното заглавие „Начини, по които някои хора решават да дават“. Цитираме: „...Доброволни парични дарения могат да бъдат изпратени направо до Счетоводния отдел на клона в страната на следния адрес...

"Свидетелите на Йехова" е опасна секта, която трябва да се забрани, за да няма повече крайни обществени прояви

19 април 2011

Според ВМРО, вече е крайно време държавата и полицията да разследват източниците на финансиране на „Свидетелите на Йехова” и негативното влияние на сектата върху съдбите на множество български семейства. Ако държавата не предприеме мерки срещу нетрадиционните и опасни вероизповедания у нас, сблъсъци като този в Бургас ще продължат. Гражданите реагират самостоятелно само когато виждат, че държавата бездейства.

Време разделно - текст от блога на зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов

19 април 2011

Цялата сектантофилия се вихри покрай хора, които за нищо на света не биха живели в съседство със сектантски храм, но за сметка на това горещо осъждащи вандалското поведение на протестиращите бургазлии. Как ли биха реагирали, ако децата им станат членове на сектата, не знам и не им го пожелавам, но съм сигурен, че за пореден път наблюдавам действието на поговорката "на чужд гръб и сто тояги са малко."

Г. Дракалиев (ВМРО - Бургас): Йеховистите са икономическа пирамида, която лови заблудени души

19 април 2011

Това не е вероизповедание, а икономическа пирамида, която държи в подчинение своите членове. Тези, които са на върха, се хранят от заблудените, защото те им даряват недвижимата си собственост, отричат се от обществото, не пращат децата си на училище и им забраняват да играят с връстниците, никакъв интернет, никаква телевизия и забавления, потъпкват химна, герба, отказват кръводаряване и присаждане на органи, пълна ретроградност! И също – никога не биха защитили родината си с оръжие, защото не допускат отбиване на военен дълг.

ВМРО - Бургас срещу "Свидетели на Йехова" - 16 април 2011

Комисията за защита от дискриминация не уважи сигнала на „Свидетели на Йехова” срещу ВМРО

1 април 2011

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) остави без уважение сигнала на „Свидетелите на Йехова в България” срещу ВМРО – Българско национално движение. „Свидетелите” искаха да докажат вина на представители на ВМРО, които от години противостоят на действията на сектата в цялата страна.

Припомняме, че „Свидетелите” обвиниха ВМРО в дискриминация и през лятото на 2010 г. сезираха КЗД. Последваха изслушвания на страните, в които обяснения дадоха и заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Костадин Костадинов.

ВМРО свидетелства срещу "Свидетели на Йехова"

2 декември 2010

Второто заседание по жалба на „Свидетелите на Йехова” срещу ВМРО се проведе в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) на 2 декември от 12.30 ч.

На заседанието ВМРО представи доказателства, че в редица държави членки на ЕС т.нар. „религиозна институция” "Свидетелите на Йехова" не е регистрирана като вероизповедание,  а под всякакви други форми – фондации, сдружения, общества, корпорации и т.н. Справката е официален документ, предоставен по искане на ВМРО от Дирекция „Вероизповедания” към Министерски съвет на Р България. ВМРО по искане на КЗД предостави и множество сигнали до държавни институции за дейността на „Свидетелите на Йехова”. ВМРО отново поиска и счетоводна експертиза на приходите и разходите, за да се установи по какъв начин се финансират и за какви дейности се изразходват средствата, защото това е един от съществените проблеми със „Свидетелите на Йехова”. Пред КЗД свидетелстваха заместник-председателите на ВМРО – Ангел Джамбазки и Костадин Косатдинов, които дадоха сведения за факти и обстоятелства около конкретни прояви на „Свидетелите на Йехова”.

ВМРО: Дайте "Свидетелите на Йехова" на прокуратурата

27 юли 2010

ВМРО поиска от Комисията за защита от дискриминация да препрати сигнала от „Свидетели на Йехова” към прокуратурата, защото в него се съдържат клевети по адрес на членове на Организацията. Припомняме, че преди седмица „Свидетелите на Йехова” подадоха в комисията сигнал срещу ВМРО за дискриминационни действия , а процедурата в такъв случай предвижда отговор от страна на ответника.

В днешния отговор на ВМРО до Комисията за защита от дискриминация се отрича осъществяване на дискриминация по смисъла на чл. 4, ал. 2 от Закона за защита от дискриминация, тъй като не е налице по-неблагоприятно третиране на членове или симпатизанти на тази религиозна институция.  Посочени са примери от други протести на Организацията срещу дейността на различни вероиповедания.

Пълния текст на отговора на ВМРО до Комисията за защита от дискриминация прочетете тук >>>

ВМРО ще поиска забрана на дейността на „Свидетели на Йехова”

23 юли 2010

Забрана на дейността на „Свидетели на Йехова” ще поиска ВМРО в съда. Искането е в ответ на сигнала, който „свидетелите” подадоха срещу ВМРО в Комисията за защита от дискриминация.

Раздразнени „Свидетели на Йехова” се жалват от ВМРО

22 юли 2010

Комисията за защита от дискриминация изпрати до ВМРО  писмо, с което задължава Организацията да отговори на подаден срещу нея сигнал от страна на вероизповеданието „Свидетели на Йехова”.

Последователите на нетрадиционната и забранена в много държави религия обвиняват ВМРО в упражняване на дискриминация и водене на незаконна кампания срещу „свидетелите”. Освен това те изискват от комисията (едва ли не) да „забрани” ВМРО.

Тук можете да видите жалбата на „йеховистите” >>>.


Ето някои от действията, предприети от ВМРО - Българско национално движение в цялата страна срещу "Свидетелите на Йехова":

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *