ВМРО ще протестира, ако не бъде разрешен проблема с достъпа до плажове по южното черноморие

ВМРО ще протестира, ако не бъде разрешен проблема с достъпа до плажове по южното черноморие

20 август 2010  |   0 коментара

Съвсем неочаквано в края на сезона се оказа, че в МРРБ се замисля проект, с който в България ще се създадат частни плажове от „затворен тип”. Това стана ясно от изказване на областния управител на Бургас Константин Гребенаров. За пореден път по нашето Черноморие един проблем вместо да бъде решен, ще бъде узаконен, а нарушаването на Конституцията на страната ще бъде оправдано с интереса на инвеститорите.

ВМРО - Бургас настоява, очевидно готвеният на тъмно проект да бъде представен пред бургаската общественост, както и пред жителите на другите черноморски общини, дотолкова, доколкото ситуацията със „забранените” плажове и системните злоупотреби на концесионерите с правата върху тях ги засяга непосредствено.

Крайно време е решенията, които пряко ни касаят, да се вземат в Бургас, а не от анонимни експерти. Ако възниква конфликт с правото на достъп до плажните ивици на Дюни и Елените, той трябва да бъде решен от държавата в полза на гражданите, а не на самозабравилите се собственици.

ВМРО е твърдо против всякакви опити за феодализиране на плажната ивица. Настояваме за спазване на законите и Конституцията на Р. България и сме готови на всякакви форми на протест в тяхна защита.

20 август 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *