ВМРО ще построи протестно селище от цигански тип в центъра на Варна

ВМРО ще построи протестно селище от цигански тип в центъра на Варна

26 ноември 2010  |   0 коментара

ВМРО подготвя сигнал срещу незаконните постройки в циганския квартал “Максуда” във Варна, който в началото на следващата седмица ще внесе в Районната дирекция за национален и строителен констрол /РДНСК/. Той ще бъде с препратки до абсолютно всички институции, които имат отношение към проблема, включително до министър-председателя Бойко Борисов. Това заяви областният координатор на ВМРО във Варна Стефан Соколов, като обясни, че действията им са провокирани от акциите по събарянето на постройки в различни части на страната.

Воеводите ще поставят срок от две седмици за адекватна реакция по сигнала. Ако това не се случи, ВМРО ще пристъпи към изграждането на едно селище от цигански тип в центъра на града с течаща вода, плочки, сателити.

"А в случай че някой дойде да ни бута, ще подадем сигнал в Комисията за защита от дискриминация", допълни заместник-преседателят на ВМРО Костадин Костадинов. Той за пореден път изтъкна, че законът трябва да е еднакъв и равно приложим за всички, тъй като в момента той не е.

Соколов на свой ред коментира, че не може да се толерира една част от обществото или да се замазват очите на хората, че се  върши нещо срещу незаконното строителство. "Същевременно това, което ни избожда очите от 30 години, понеже е много тънък проблем и е парещ картоф за всяко правителство, по него да не се прави нищо", недоволства шефът на варненските войводи.

Според Костадин Костадинов единственият "лъч светлина" в тунела е, че българите са се запътили да стават малцинство. "Може би тогава, когато станем малцинство, ще започнат да ни обръщат повече внимание. Макар че пък не знам дали мнозинството ще реагира по същия толерантен начин към нас", каза в заключение заместник-председателят на ВМРО.

Източник: Дарик нюз (Варна)

26 ноември 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *