ВМРО с решение по проблема с боклука в Стара Загора

ВМРО с решение по проблема с боклука в Стара Загора

26 ноември 2010  |   0 коментара

Важно решение от подготовката за изграждането на регионалното депо за отпадъци край Стара Загора не мина вчера при гласуване в общинския съвет на града, заради абсурдната съпротива на общинските съветници от БСП и групата „Нова сила” (доскорошни атакаджии).

Трябваше да бъде променен видът на собствеността на 100 дка земя - от общинска публична в общинска частна, за да може след това да се продължи с изготвянето на подробен устройствен план на съоръжението. Това обаче не стана. С блокирането на работата БСП цели създаване на криза с боклука в предизборната година.

Алтернативно решение за излизане от кризата предложиха общинските съветници от ВМРО. Те предложиха кръгла маса с широко участие да обсъди проблема още в понеделник и в нея да участват всички народни представители от региона. Кристиян Петков вече е разговарял с депутатите Живко Тодоров от ГЕРБ и д-р Евгений Желев от БСП и е получил тяхното съгласие.

„Нашата алтернатива след днешния провал на сесията е да съберем на едно място старозагорските народни представители от всички политически сили, кметовете и председателите на Общинските съвети на общините от областта. На форума е необходимо да се чуят всички мнения по този изключително важен въпрос”, обяснява Петков.

снимка: © DarikNews.bg, Гергана Пейчева

26 ноември 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *