ВМРО с призив за доброволци

ВМРО с призив за доброволци

06 юли 2012  |   0 коментара

Родината има нужда от своите синове и дъщери! Каквото и да говорят безотговорните политикани, управляващи страната, всеки един човек горе е жизненоважен за спасяването на гората!

Това бяха първите коментари на младежите от ВМРО, след като слязоха от горящото Бистришко бранище на Витоша. Те се включиха като доброволци при гасенето на пожара в планинската местност до София. Кадри от мястото на пожара може да видите тук.

„Горе е ад! Това е бедствие!“, бяха думите на заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки при гасенето.

След като огънят започна да обхваща гората над село Бистрица, ВМРО призова всеки, който има възможност, да се включи в доброволческите отряди. Една от каузите за членовете и симпатизантите на ВМРО е българската природа. Под мотото „Зеленото е родолюбие“ те организират различни мероприятия както за опознаване, така и за защита на природните богатства на България.

След много усилия доброволните формирования за защита на населението при бедствия и кризи към Столична община най-сетне са факт. Те бяха предложени преди време от Ангел Джамбазки.

Всеки физически и психически здрав български гражданин, който отговаря на определени условия, може да се запише доброволец и да получи съответното обучение, обясни Джамбазки след последното голямо земетресение в София.

Няма значение дали става дума за природно бедствие или умишлено създадена опасна ситуация всеки, който се чувства способен да защити както гражданите, така и природата, трябва да се включи в доброволческите формирования към Столична община.

ВМРО.бг предоставя улеснен достъп до набора документи, необходими за кандидатстване за доброволец. Преди да ги подадете се уверете, че отговаряте на посочените изисквания към доброволците:

Трябва да сте навършили 18 години, независимо от трудовото или служебното правоотношение

Трябва да сте физически и психически здрави

Трябва да несте осъждани за умишлени престъпления от общ характер

Трябва да имате умения за работа в екип

Трябва да сте способни да поемат отговорност

Необходимите документи за кандидатстване са:

Заявление за членство в доброволно формирование и декларация за кандидатстване в доброволно формирование. Обявата с подробности за кандидатстване може да намерите тук.

6 юли 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *