ВМРО - Русе пита гражданите за приоритетите при разходване на общинския бюджет за 2011 г.

ВМРО - Русе пита гражданите за приоритетите при разходване на общинския бюджет за 2011 г.

24 януари 2011  |   0 коментара

ВМРО в Русе съвместно с други десни партии в града организират обществено допитване за приоритетите при разходване на общинския бюджет за 2011 година. Това съобщиха организаторите на допитването - Искрен Веселинов от ВМРО, Юлиян Гарелов от СДС и д-р Теодора Константинова от ДСБ.

Гражданите ще могат да подават мненията си в шест новинарски интернет страници. Мненията ще бъдат обобщени и общинските съветници от тези партии ще ги внесат за обсъждане при приемане на общинския бюджет. "Това са нашите идеи; ако имате ваши, споделете ги и ще ги включим в „интернет-референдума”:

1. Увеличаване на средствата по програмата „Ин-витро” на общината.
2. Ремонт на художествената галерия.
3. Проектиране и изграждане на подземни и надземни паркинги.
4. Ремонт на детските ясли с бюджетни средства.
5. Проектиране и изграждане на велоалеи.
6. Приют и трапезария за социално слаби граждани.
7. Жилища за млади семейства.
8. Друго"

Тримата бяха категорични, че след като общината е загубила европарите за яслите и галерията, трябва да намери свои източници за финансирането на ремонта им, защото те са крайно наложителни. Програмата за подпомагане на бездетни двойки вече дава добри резултати, така че не бива само да говорим за демографската криза, а да направим и реални стъпки, заяви д-р Константинова. Паркирането пък е наболял проблем, а част от решението му е свързано със създаването на истински велоалеи, които да свържат кварталите и центъра, каза И. Веселинов.

Източник: Русе инфо

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *