ВМРО предлага съединение на патриотичните сили за успешна патриотична алтернатива

ВМРО предлага съединение на патриотичните сили за успешна патриотична алтернатива

05 септември 2012  |   8 коментара

ВМРО разпространи Отворено писмо по повод националния празник 6-ти септември и 127-а годишнината от Съединението на България. Писмото-обръщение е адресирано до всички патриотични партии и граждански организации, и до всички българи, които милеят за Родината, и съдържа призив за национално обединение в общ мощен патриотичен съюз.

Председателят на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов предлага лидерите на патриотичните партии и движения да направят среща до края на месец септември, на която да съгласуват общи действия на предстоящите парламентарни избори, за да докажат, че „Съединението прави силата” в името на националния интерес.

По повод значимата за българите дата, в писмото се казва, че на 6 септември 2012 г. се навършват 127 г. от Съединението на България и последвалата я победоносна Сръбско-Българска война, затвърдила съединението. Тази дата извежда младата българска държава в полезрението на тогавашна Европа. Съединението на България показва на всички, че българският народ е способен сам да решава своите национални проблеми, въпреки игрите на Великите сили, които го бяха разделили с Берлинския конгрес от 1878 г. Народът ни  доказа, че не само желае, но и е готов да се бори, и да даде жертви за своите национални идеали.

„След Съединението България стана уважавана държава, с която започнаха да се съобразяват не само на Балканите”, се подчертава в краткия исторически преглед на Обръщението, но се акцентира и върху настоящото състояние на страната – мизерия и най-ниски доходи в Европа, най-лошо здравеопазване, малобройна армия, демографска криза.

„През последните 22 години българският народ бе лъган, грабен и предаван от своите управници, които направиха всичко възможно да го разединят и противопоставят на враждуващи лагери, за да могат по-лесно да го манипулират”, се казва още в Обръщението. Затова от ВМРО призовават всички патриоти да загърбят личните си страсти и противоречия и да дадат пример за Съединение на националната енергия, за да бъде изведена България от мизерното положение, в което се намира.

„Бъдещите поколения българи няма да ни простят, ако ние не си подадем ръце и съединени в мощен патриотичен съюз не дадем истинска патриотична алтернатива на досегашния политически модел на управление, който е на път да унищожи България”, призовават в Отвореното си писмо от ВМРО и напомнят, че „Съединението прави силата”.

5 септември 2012

Приложение: пълния текст

До

Волен Сидеров

Председател на ПП „Атака“

До

Валери Симеонов

Председател на ПП „НФСБ“

До

Йордан Величков

Председател на СПС „Защита“

До

Всички патриотични партии,

организации и граждански сдружения

Приятели и съмишленици,

На 6 септември т.г. се навършват 127 г. от Съединението на България и последвалата я победоносна Сръбско-Българска война, затвърдила българското съединение.

Дата, която изведе младата българска държава в полезрението на тогавашна Европа. Съединението на България показа на всички, че българският народ е способен сам да решава своите национални проблеми, въпреки игрите на Великите сили, които го бяха разделили с Берлинския конгрес от 1878 г. Българският народ доказа, че не само желае, но и е готов да се бори, давайки жертви, за своите национални идеали.

След Съединението България стана уважавана държава, с която започнаха да се съобразяват не само на Балканите.

Съединението на Княжество България с Източна Румелия мобилизира българския народ, даде му увереност в собствените сили и само няколко години по-късно цяла Европа говореше за българското икономическо чудо и България бе сочена с уважение от всички като модел на просперираща и модерна държава.

Всичко това стана възможно, защото българите бяха единни и поставяха интересите на Отечеството над всичко, загърбиха противоречията помежду си, за да защитят интересите на целокупния български народ.

Приятели,

Днес България не само не се ползва с необходимото уважение на другите народи, но българският народ мизерства с най-ниски доходи в Европа и най-голяма безработица, с най-лошо здравеопазване, с армия два пъти по-малобройна от тази по време на Съединението преди 127 години. Българският народ изчезва поразен от демографската криза, болести, най-високата смъртност в Европа и най-ниската раждаемост. Само за 20 години населението в България намаля с 1,7 млн. души. Днес българите в България сме 5,5 млн., колкото бяхме и преди 127 г. - по време на Съединението, а след още 20 години ще бъдем малцинство в собствената си държава!

22 години българският народ бе лъган, грабен и предаван от своите управници, които направиха всичко възможно да го разединят и противопоставят на враждуващи лагери, за да могат по-лесно да го манипулират.

Ако искаме да има България и нейните чеда да не скитат по света немили-недраги за едно парче хляб, на това трябва да се сложи КРАЙ!

Не бива повече да чакаме като овце съдбата ни като народ да се решава в Брюксел, Вашингтон или Москва!

Съмишленици и приятели,

Ние, като български патриоти, трябва да загърбим личните си страсти и противоречия, да заровим лошите думи, казани помежду си, и да дадем пример за Съединение на националната енергия, за да изведем България от мизерното положение, в което се намира.

Няма нищо по-велико от интересите на Отечеството и пред него нашите дребни различия трябва да бъдат загърбени.

Предлагам до края на месец септември да проведем обща среща, на която да обсъдим възможностите за съгласуване на общи действия с оглед предстоящите парламентарни избори.

Бъдещите поколения българи няма да ни простят, ако ние не си подадем ръце и съединени в мощен патриотичен съюз не дадем истинска патриотична алтернатива на досегашния разрушителен политически модел на управление, който е на път да унищожи България.

Нека примерът на нашите предшественици от 6 септември 1885 г. бъде пред очите ни, защото само Съединението прави силата!

За достойна и благоденстваща България!

С уважение:

Красимир Каракачанов, председател на ВМРО – Българско национално движение

Коментари

 • Стела Василева Стоянова

  юли 19, 2014 в 5:29

  Поздравявам ръководството на ВМРО - това е единствено правилният днес ход! Приятели, съмишленици, войводи - нали сме братя и сестри и сме се клели в една и съща идея... Докога ще бъдем разхвърлени на безброй много страни, толкова ли големи "грехове" сме сторили, че не намираме сили да си простим? Аз дълбоко вярвам, че единствено ВМРО има силата, потенциала, но и отговорността - пред кръвта на историята ни и надеждата за бъдещето на България, да сбъдне трудното спасение на родината. Единствено Организацията разполага с нужните лидери, едни истински достойни български войводи, съвсем различни от силните управленци на деня, които един ден ще поведат България по един коренно нов път. Но това ще стане само ако си подадате ръка като братя и тръгнете отново заедно под знамето на нашата свята идея, която носите всички дълбоко и предано в сърцата си.
  Защото сега всички виждаме един отчаян народ, който няма кой да поведе. За мен единствено вие, нашите войводи, независимо все още от коя страна и фракция, независимо поради какви причини, сте последната надежда за спасение на българския народ и на нашата мъченица-България! Затова, моля ви, като ваша по-малка сестра, която не ви е забравила през всичките тези години и няма да ви забрави никога..., подайте си най-после ръка! В името на всичко свято, в което сме се клели някога и заради безкрайно тъжната днес звезда на родината.
  Защото точно заради нашата България, която е днес почти напълно съсипана, нашите достойни предци някога умираха геройски и с чест. А всички ние като народ сме чакали достатъчно дълго по-доброто си бъдеще! Нима когато България умира и днес, ние всички трябва да продължаваме да бъдем разделени и да не намерим най-после диалога помежду си? Толкова ли е трудно да си простим и да тръгнем, но вече най-после заедно: напред?
  Миналото никой и никога не може да върне назад, остава бъдещето. Промяната е в нас самите и тя се случва, когато узрее времето за това. Предателства е имало и ще има винаги. Въпросът е какво ни остава и какво идва след това.
  Стела Василева Стоянова, Бургас

 • Krassimir Kosstov

  юли 24, 2014 в 11:04

  Писмото е от 5 септември 2012 г.

  Време е да го разпратите отново до всички патриотични сили в България и най-сетне да се обедините.

  За България друго спасение няма.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *