ВМРО - Перник в защита миньорите

ВМРО - Перник в защита миньорите

19 октомври 2013  |   0 коментара

Законова инициатива в защита на пенсиите на пернишките миньори подема местната структура на ВМРО в Перник. Това обяви председателят на структурата Кирил Караманчев по време на пресконференция по повод деня на Св. Иван Рилски, който е покровител на миньорите.

Започваме да събираме мнението на хората, които са работили поне 10 години под земята и които никога няма да имат право на предварително пенсиониране, защото трябва да отидат във 2-ри, 3-ти, 4-ти, 5-и или 6-и стълб, емоционално обясни Караманчев.

Според ВМРО това е абсолютна гавра с рудничарите.

Всеки миньор от Перник, който е засегнат от пенсионната реформа, може да се свърже с Караманчев на телефон 0888 214 405 или да посети офиса на ВМРО на улица „Радомир“ 1, където ще му бъде предоставена безплатна юридическа помощ. Целта е ВМРО и засегнатите от проблема заедно да работят, за да защитят интереса на работещите в сферата.

Големият проблем е самият принцип, на който се изградена осигурителната система в България. До 10 години тя ще рухне и тогава няма да има пари за никакви пенсии. Безработицата се увеличава, емиграцията – също, големият дял заети са в сферата на услугите, а не на производството, а отдолу идва огромно население, което е контингент на социално подпомагане, допълни заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Повече за дейността на ВМРО – Перник може да намерите тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *