ВМРО към властта: Продължите ли с бездушието, ще действаме ние

ВМРО към властта: Продължите ли с бездушието, ще действаме ние

03 ноември 2013  |   6 коментара

В центъра за настаняване на имигранти в Бусманци има поне сто криминално проявени нелегални имигранти от Алжир. България може да спре издаването на визи за граждани от Алжир и други страни, ако те не искат да приемат обратно нелегално пребиваващите у нас техни граждани. А правителството проявява бездушие и некомпетентност, вместо да реши проблема.

Това заяви заместник – председателят на ВМРО Ангел Джамбазки на протест срещу имигрантската престъпност и бездействието на управляващите. Заедно с националистически организации, от партията събраха стотици граждани на пилоните пред НДК, като протестът прерасна в шествие до сградата на Министерски съвет, където протестиращите наброяваха повече от 1000 души.

Повод за инициативата бе бруталното нападение над 20-годишната съмишленичка на Организацията - Виктория. Момичето бе наръгано над 10 пъти с нож от нелегален имигрант и води трудна битка за живота си.

Бежанците трябва да преминават през ГКПП-тата, където да искат статут, а не да се промъкват през храстите. Наложително е границата на страната ни да бъде затворена. Поведението на правителството в тази ситуация е огорчително, бездушно и некомпетентно, категоричен бе Джамбазки.

Общинският съветник на ВМРО заяви, че в Общинския съвет неколкократно е предупреждавал, че струпването на неграмотни мъже от африкански произход в центъра на София може да доведе до ескалация на напрежението.

Ако правителството не вземе мерки, ВМРО ще прибегне до самоорганизация в духа на нейните традиции - доброволни патрули и отряди, заяви заместник - председателят на партията.

Той поиска от президента Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Михаил Миков, премиера Пламен Орешарски, вътрешния министър Цветлин Йовчев и еврокомисаря Кристалина Георгиева да влязат в ролята си, защото те ще понесат цялата политическа отговорност за това, което може да се случи.

Коментари

 • Димитър Димитров

  ноември 04, 2013 в 2:13

  Това се очакваше!
  Политиците не искат да разберат
  каква Смъртоносна опасност
  са бежанците, които нелегално
  са преминали границата!
  Дори Нидал,
  който призоваваше
  България да воюва на страната на "Ал Кайда",
  за да бъде свален президента Асад от власт,
  сега ни успокоява,
  че в България ще се заселят 200 000 -двеста хиляди бежанци!
  Браво на Нидал!
  Може би той ще ги издържа!
  Нали е бизнесмен с големи доходи!!!

 • Българина

  ноември 04, 2013 в 8:23

  МВР като го хване този изрод,да разбере и от къде и как е влезнал.Корумпиран гр.служител ли го е пропуснал или през зелена граница е минал?А после да му се даде да разбере,защо посяга с нож на българка в Родината и.Няма нужда да го храним този изрод в Затвора,където ще има права,според несправедливата "Демокрация".Да се изгонят всички нелегални емигранти и др.чужденци влезнали по незаконен или полунезаконен начин в страната ни.да се направи пълна ревизия на всички чужденци,вкл.и на тези с документи,като се провери по какъв начин са ги получили.Ако има нарушаване на закони и правила,съответните служители да се уволняват и наказват по НК.Искаме чиста България,без опасни елементи в нея,без скитащи,просещи,крадящи и пречещи на нормалния живот на работливите хора в Родината ни.Никакви помощи,а вън от България на такива.да се спре влизането и на законно искащи да влезнат бежанци.България не трябва да става гетото на ЕС.Както др.богати и по-богати икономически държави от ЕС,имат ограничения и не позволяват да влизат бежанци,повече от решеното,България да направи същото и да се спрат емигранти и всякакви др.-бежанци или добронамерени гладни хора,бягащи от нещо или за по-лесен начин на живот.Ние имаме нужда от помощ,а не да помагаме.Които политици искат това,първо да дадат личен пример-да вземат при тях и семействата си бежанци,отделно да ги настанят във вилите си апартаментите си,в хотелите си,БПЦ в нейните имоти/защото мълчи за сега по този въпрос/ и т.н.Народа не бива да се лишава от средства,отопление и др.важни за живота им неща,заради несправедлива политика.

 • doks

  ноември 04, 2013 в 2:30

  Вместо да се ослушват депутатите да въстановят т.н. Доброволни Отряди на Трудещите. Другия вариант- ВМРО да предложи на МВР да формира Граждански Патрули за съдействие на Полицията.

 • Нарцис Петрова

  ноември 05, 2013 в 8:15

  Нашествениците са смъртоносна опасност, но и тези, които ги покровителстват и им дават гръб - също.
  Заедно са като другарчета.

  Чисто и просто нахлуването на нашественици е истинка война и с външни сили, и с вътрешните инструменти на съвременната инквизиция. Тя само си е сменила името..

  Спомнете си за Брестката крепост.

 • Нарцис Петрова

  ноември 05, 2013 в 8:32

  Човек не трябва да чака разбиране, защото няма да го получи, колкото и да вика. През турското робство е било същото. Хората са избирали правдата и свободата.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *