Училище "Васил Левски" и Ротари клуб - Враца ще подпомагат възстановяването на паметника на Апостола

Училище "Васил Левски" и Ротари клуб - Враца ще подпомагат възстановяването на паметника на Апостола

11 май 2010  |   0 коментара

Инициативата за възстановяване на откраднатия паметник на Апостола във Враца набира скорост. След като учениците от СОУ „Христо Ботев” дариха средства, примерът им беше последван и от децата от ОУ „Васил Левски”. През следващите дни те ще подпомогнат кампанията, още повече, че Левски е патрон на училището и за тях е чест да участват в подобно начинание.

Своята подкрепа засвидетелства и Ротари клуб – Враца. Ротарианците ще организират различни благотворителни инициативи, средствата от които ще дарят за паметника.

„Събрани са 520 от необходимите 4 000 лева. Макар и малка до момента, сумата не ни притеснява. Без да отказваме подкрепа, ние отклонихме няколко предложения за цялостно финансиране на кампанията. Защото нашата инициатива е насочена към врачани  и както казва един наш приятел, „по – важно е четири хиляди души да дарят по левче, отколкото един да дари четири хиляди”. Радостното е, че младите хора на Враца проявяват голям интерес и със скромните си средства, помагат да изтрием едно срамно петно от историята на града ни, което ние по – големите допуснахме” – заяви Красимир Богданов, член на Инициативния комитет за възстановяване на паметниа и областен председател на ВМРО във Враца.

11 май 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *