Убийството на Боби Райнов – все още ненаказано

Убийството на Боби Райнов – все още ненаказано

11 юли 2013  |   1 коментар

Автор: Михаела Илиева

3 години след зверския побой, нанесен от десетки цигани и довел до смъртта на младия Боби Райнов, осъдени няма. Окървавеният столичен квартал „Овча купел“ бе поредният, но не и последният, декор на безнаказаната циганска престъпност.

Припомняме, че един от четиримата обвинени беше намерен обесен в килията си. Сега се оказва, че четирима свидетели на варварското убийство са неоткриваеми. По решение на съдията по делото полицията тепърва започва акция по тяхното издирване.

ВМРО нееднократно е посочвала опасността от нарастващата циганска престъпност, за размерите, които тя придобива пред очите на органите на реда и управляващите, както и за факта, че редица малки населени места в България са буквално под циганска обсада. Грабежи, изнасилвания, убийства. Резултатът от защита на тази позиция е един – ВМРО бива обвинявана в дискриминация, дори расизъм. Абсурд.

Циганският въпрос, който не получава вниманието на преходните управляващи,  заплашва националната сигурност. Спокойно може да се откроят две основни причини за това антидържавно бездействие. Първата е фактът, че циганското население е един от най-мощните инструменти по време на избори. Втората е функционирането на редица закрилници на човешки права, замаскирани зад термина „неправителствена организация“. Най-активна сред тях е Българският хелзинкски комитет, който категорично закриля единствено правата на няколко групи хора – цигани, ислямисти, сектанти и гейове. Нищо против различията. Против превръщането им в параван на свободията.

А кой ще защити правата на обикновения български гражданин, който учи, работи и плаща данъци, който спазва законите, който отстоява правовите устои и морал в държавата, чието поведение е националноотговорно?

Този въпрос, за съжаление, дълго няма да намери своя отговор. Поне докато начело на държавата не застанат хора, искрени в своята отговорност към България и българския народ.

За финал, нека си припомним, че преди година близо 300 души излязоха на шествие срещу безнаказаната циганска престъпност и в памет на Боби Райнов и проф. Станимир Калоянов. Тогава улиците на кв. „Овча купел“ бяха пълни с българи, носещи националния трибагреник, непримирими с циганския произвол, искащи възмездие. В това мероприятие се включиха единствено националистически организации и хора, живеещи в близост до циганската крепост в квартала. Единствените представители на държавата бяха органите на реда, в пъти повече отколкото е необходимо. Директивата може би е била да бъдат опазени циганите от националистите.

Можем само да се надяваме, че един ден в България думата „националист“ няма да бъде обвързвана с агресия, с расизъм и прочее несправедливи обвинения, а с отговорност към държавата, към нацията.

Също така можем само да се надяваме, че виновниците за бруталното убийство на Боби Райнов ще понесат последствията си, регламентирани от закона.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *