Турция ни прехвърля голям проблем

Турция ни прехвърля голям проблем

05 ноември 2013  |   3 коментара

Със свалянето на предишния български мюфтия и слагането на негово място на протеже, мюфтийството се превръща в продължител на идеите на Анкара. Турция иска да възстанови ислямската дъга на Балканите посредством минаретата. Религията не интересува Ердоган и Давутоглу, те са убедени неоосманисти.

Това заяви по време на участието си в предаването „На ръба“ по Канал 3 заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Турция ни прехвърля голям проблем – хора без документи, допълни той.

Джамбазки изрази исканията на ВМРО по отношение на продължаващия прием на нелегални имигранти от Афганистан и африканските страни. Необходимо е те да бъдат разделени по произхода им, както са дошли, и нелегалните сред тях да бъдат репатрирани. Нужно е България да си определи бройката бежанци, която ще може да поддържа, заяви той.

Според него е изключително неразумно решението София да бъде избрана за мястото, където се съсредоточават бежанците и имигрантите. В никоя друга страна не правят така. А в нашата столица са събрани повече от половината нелегални имигранти, посочи той.

Джамбазки коментира и изказването на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която призова към толерантност към бежанците и имигрантите. Това е изключително нагло изказване и не е никак на място. След като ни „оправи“ проблема с демографската криза, да бе минала през „Пирогов“ и да обясни на семейството на наръганата Виктория да е толерантно към имигрантите. Нека Георгиева да спре да смесва бежанци и нелегални имигранти, призова Ангел Джамбазки.

Припомняме, че ВМРО излезе с позиция по повод изказването на външния министър Кристиан Вигенин, че България подкрепя Турция в нейното еврочленство. Позицията на ВМРО можете да видите тук.  

Коментари

  • violeta peykova

    ноември 07, 2013 в 4:18

    Чрез бежанците и нелегалните имигранти ...,бедна и болна България ще се натовари да издържа един - нов , средностатистически град ,който само консумира и харчи готови пари !!!

  • Катя

    декември 12, 2013 в 5:05

    Не ѝ е много трудно на Турция да ни прехвърли този проблем, след като границата ни е една бразда, на която заставаш и обясняваш: "Това тук е България, а ей онава там е Турция." Сега какво да ги правим тези навлеци? Нали, за да ги пратим някъде трябва някой да ги иска. Турция вика: "Те са при вас, оправяйте се!" Гърция си затвори границата, Сърбия ги не ще, Румъния ги не ще, Германия ги връща (тези, които вече са получили статут и са поискли да отидат там). Техните им държави не ги искат, казват: "Те са без документи, как разбрахте, че са, напр. алжирци?" Къде да ги пратим, какво да ги правим, кажете?

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *