„Трибунал”: „За” и „против” гей парада

„Трибунал”: „За” и „против” гей парада

30 юни 2012  |   0 коментара

Грубият и демонстративен начин за изразяване на сексуална ориентация пораждат само и единствено негативни реакции в обществото. Така председателят на ВМРО Красимир Каракачанов определи позицията си относно предстоящия гей парад в рубриката „Трибунал” по ТВ7.

Той припомни, че освен гей парад, има и протестно шествие срещу демонстрацията на хомосексуалност. Сред противниците на гей парада е и Светият синод на Българската православна църква.

За да бъдат обяснени и двете позиции – „за” и „против” гей парадите - Красимир Каракачанов разговаря с Отец Силвестър и травестита Елза Парини.

Каракачанов обясни, че уважава сексуалните чувства и емоции на всекиго, но не вижда причина те да бъдат натрапвани. Това ли е примерът, който трябва да се дава на обществото, на нашите деца, попита реторично той.

Според него именно подобни „прояви на гордост” само изострят негативното отношение спрямо хомосексуалните хора в България.

Църквата трябва да започне да говори по-разбираемо и по-достъпно към младите хора, чиято духовност е оставена на произвола на съдбата, обобщи Каракачанов.

Парадирането на содомия е в разрез с християнските норми, категоричен беше Отец Силвестър.

30 юни 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *