Стотици, водени от ВМРО протестираха пред ДКЕВР

Стотици, водени от ВМРО протестираха пред ДКЕВР

25 март 2010  |   0 коментара

София, 25 март 2010

Представители на ръководството на ВМРО, начело с председателя на Организацията Красимир Каракачанов взеха участие днес в протеста, проведен пред ДКЕВР. Той бе организиран от ВМРО и организации на пенсионери с искане Държавната комисия да се противопостави на покачването на цените на тока и исканата такса електромер.

Протестиращите счупиха пред входа на ДКЕВР няколко електромера в знак на несъгласие срещу водената от регулатора политика.

Електроразпределителните дружества може да предложат всичко, но трябва да се провери дали са направени реално разходи или не”. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Малко по-късно той, заедно със зам.председателите на ВМРО Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки влязоха в сградата на ДКЕВР за среща с председателя на комисията Атанас Семерджиев. Каракачанов подари на домакина българското знаме в знак на това, че държавният регулатор не трябва да забравя за интересите на българските граждани.

По време на срещата от ВМРО заявиха, че са против непрекъснатото повишаване на цените на електроенергията, както и против идеята за налагане на такса мощност на електромерите, тъй като в това няма никакъв резон. В случай, че комисията удовлетвори исканията на електро-разпределителните дружества за повишаване на цени или нови такси в условията на съществуваща икономическа криза, ВМРО ще организира в цялата страна национални протести, категорична е позицията на организацията.

Експерти на ВМРО ще присъстват на заседанията на ДКЕВР.

Снимки от протеста>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *