Стотици протестираха в Стара Загора срещу ценовия шок. Следват Пловдив и Велико Търново

Стотици протестираха в Стара Загора срещу ценовия шок. Следват Пловдив и Велико Търново

19 март 2011  |   0 коментара

Повече от 200 души се събраха пред централата на електроразпределителното дружество ЕВН в Стара Загора, за да протестират срещу исканото от ЕРП-тата драстично увеличение на цената на тока. Протестът е част от серията демонстрации в страната срещу ценовия шок, които поде ВМРО – Българско национално движение.

ВМРО приканва всички българи, които не са доволни от политиката на монополистите, да участват в протестите и онлайн чрез специалното събитие във "Фейсбук".

Акциите на ВМРО започнаха на 13 март, когато повече от 3 хиляди души протестираха пред Министерския съвет срещу бездействието на управляващите по отношение на спекулативните повишения на цените. Серията демонстрации продължи в Плевен на 18 март, където над 300 души обсадиха клона на електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Националната акция продължава в Пловдив на 20 март, неделя, в 12 ч. Пловдивчани ще се съберат пред централата на ЕВН за Южна България – в близост до Паметника на Съединението. За 24 март пък е предвидено автошествие на ВМРО в градовете Лясковец, Горна Оряховица и Велико Търново.

Събитието в Стара Загора подкрепиха и протестиращите срещу цените на горивата. Затова и акцията пред ЕВН бе продължена с автошествие из улиците на Стара Загора. Основните лозунги по отношение на електроразпределителните монополи бяха "Стига геноцид” и "Мафия". Пред множеството говориха заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, областният председател на ВМРО в Стара Загора Кристиян Петков, лидерът на една от пенсионерските организации в града Димитър Юнкеров  и други.

Ораторите обвиниха управляващите в липса на реална воля за противодействие срещу спекулативните повишения на цените в редица сфери, както и в обслужване на картелите и монополната политика. Един от редовните възгласи бе "оставка". От ВМРО – Българско национално движение напомниха искането си за оставка на този състав на кабинета и съставяне на експертно правителство с ясна програма.

Срещу ценовия терор на монополистите!

Срещу спекулативното поскъпване на тока!

Срещу бездействието на управляващите!

Цените скачат, да скочим и ние!

ПОСЕТЕТЕ СЪБИТИЕТО ЗА ПРОТЕСТА ВЪВ "ФЕЙСБУК" ТУК!

Още снимки (натиснете за голям размер)

19 март 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *