ВМРО с депутат от Добрич

ВМРО с депутат от Добрич

28 март 2017  |   1 коментар

При 100% преброени бюлетини сигурен участник в следващия парламент от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ от област Добрич е Йордан Йорданов.

Йорданов е общински съветник в Общински съвет – Добрич и отявлен общественик. Завършил „История и география“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Заместник-директор на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Добрич. Семеен, с две деца. Член е на Организационния съвет на ВМРО.

На изборите на 26 март 11,28% или 9 323 човека в област Добрич са гласували за патриотичната коалиция.

Изключително съм доволен от резултата, който коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ постигна в област Добрич, коментира изборните резултати водачът на листата на коалицията и областен лидер на ВМРО Йордан Йорданов.

Той посочи, че сред всички многомандатни избирателни райони Добрич се нарежда на четвърто място като процент дадени гласове за коалицията. Това по думите му идва да покаже, че трите патриотични партии заедно могат да постигнат много добри резултати.

Участието му в следващия парламент за него е огромно предизвикателство, както и огромна отговорност. Но Йордан Йорданов е категоричен, че който се хване на хорото, трябва да го играе докрай.

Коментари

  • Септимиу Михай

    март 28, 2017 в 10:38

    Добър ден! Казвам се Септимиу Михай, съм румънец но много обичам България. Искам да обърна вниманието Ви на часовете по румънски за "етническите румънци" в българските училища. Прилагамето им беше по искане на румънските власти. Доколкото ми е известно до сега те не са били наложени но има готовност и намерение от страна на Българското Министерство на Просвета за това. В България обаче няма етнически румънци: това са власите които са с майчин език румънски но почти всички от тях са с българско етническо самоопределение. Те са около 30-40 000 на брой. Има обаче много повече румъноезични цигани (румънците казват че те са около 200 000) които се казват рудари, с подгрупите копанари, вретенари и т.н. Те са румънизирани цигани, дошли от Влашко и Трансилвания. Във Варненско те даже имат своята организация. Те имат висока раждаемост и в сегашно време са в процес на доброволна българизация (защото българите при тях са по-престижни), като много от най-младите от тях вече не говорят румънски. В Румъния рударите не са смятани за румънци от румънците въпреки че тези от Румъния искат да бъдат възприети така. Румънците ги смятаме за цигани и те са ненавиждани и омразани като другите цигани. Румънците власти обаче искат да се противопоставят на българизирането на рударите в България защото те имат висока раждаемост и Румъния, която не се е примирила със загубването на Южна Добруджа иска да има многобройно малцинство в България с цел те да се умножат и да станат повече от българите с цел Румъния да прдложи в бъдеще на България отстъпването на Южна Добруджа където да бъдат настанени тези румъноезични цигани като в част от нова, увеличена Румъния. Иска се България сама де бъде поставена в таково трудно положение че, за да се отърви от тази демографическа катастрофа, сама да предложи на Румъния Южна Добруджа. За това трябва да се спре въвеждането на часове по румънски език в българските училища. За Бога, направете това! Ако те трябват да се научат техния език то научете ги цигански, защото те са цигани, независимо дали по-късно румънизирани или не. Румънски емисари периодично идват от Румъния, особено от Северна Добруджа да пропагират запазването на румънщината, искането за признаването на румънско малцинство (което би означавало признаване на колективни човешки права, нещо което е в разрез с международното право) и съединяването (тоест кражбата) на Южна Добруджа към Румйния (те показват на тези цигани в Южна Добруджа карти на Велика Румъния).

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *