Срещу гетото във Връбница – два месеца по-късно

Срещу гетото във Връбница – два месеца по-късно

26 март 2010  |   0 коментара

ВМРО и инициативният комитет на жители на район „Връбница” обявяват резултатите от гражданската подписка срещу незаконно гето

Резултатите от гражданската инициатива за премахване на циганското гето в близост до последната спирка на метрото в район „Връбница” ще бъдат съобщени на брифинг в неделя, 28 март 2010 г., от 11.00 часа пред църквата „Св. Николай Чудотворец” във Връбница. В брифинга ще участват заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и председател на комисията по ред и сигурност към Столичния общински съвет, организаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров, както и представители на инициативния комитет от местни жители. Ще бъде обявена и нова гражданска инициатива, жизнено важна за  хората от столичния район Витоша.

Гражданската инициатива бе подета на 31 януари тази година. Началото бе дадено от членове на инициативния комитет, в присъствието на кмета на района Младен Младенов, а пряка отговорност за разпространението на подписката за премехване на гетото пое координаторът на ВМРО за района Димитър Анков.

Според закона, сега думата има общинската администрация, която следва да започне премахването на незаконните постройки.

Новината съвпада с празника на района, който се отбелязва всяка година на християнския празник Цветница.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *