С предложението си за наркотиците БХК работи за дилърите

С предложението си за наркотиците БХК работи за дилърите

15 януари 2014  |   1 коментар

ВМРО е „за“ наблягане на общественополезния труд в проекта за нов наказателен кодекс. Нужно е също така да се преосмисли отпадането на доживотния затвор без право на замяна и да се засили институтът на неизбежната отбрана.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Нюзрум“ на Нюз7

Според него категорично не е вярно твърдението на Български хелзинкски комитет (БХК), че в проекта твърде много деяния са криминализирани. ВМРО е на противоположното мнение – общият дух на Кодекса е към намаляване на всички наказания.

Що се отнася до предложението на БХК за снемане на  наказателна отговорност за притежание на наркотици за зависимите, Джамбазки се противопостави категорично.

Искайки това, БХК работят за дилърите – волно ли неволно. Те ще си намерят зависими, в които да държат количества наркотици. И когато те бъдат заловени, с добри адвокати щ докажат, че тези хора са тежко зависими. Тази врата не бива да се отваря, заяви зам.-председателят на ВМРО.

БХК води политика за привличане на възможно повече нелегални имигранти в България, въпреки проблемите с тях, посочи още той.

Те това работят. Един от начините им за финансиране е да оказват правна помощ на нелегални имигранти. Ние сме външна граница на ЕС и ще бъдем изложени на тежък миграционен натиск. Когато и да свърши войната в Сирия, този поток няма да отслабне, категоричен е Джамбазки.

Според него и организацията, която представлява, в новия наказателен кодекс задължително трябва да присъства подвеждането под наказателна отговорност за нелегално пресичане на държавната ни граница. 

Повече по темата за нелегалните имигранти можете да прочетете тук.

Коментари

  • JonyBravo

    март 25, 2016 в 1:39

    Значи според вас е "правилно"за цигара марихуана да те вкарат в затвора "БРАВО"интересното обаче е че за вашите деца роднини и приятели тези закони не се прилагат.Какво стана със синчето на ваш колега преди месец хванат с половин килограм,аз ще ви кажа
    ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО,цялата ви работа и политика е такава ,тихо там натискай си парцалките да не си изгубиш местенцето,пък хората майната им.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *