Процесът в Пазарджик не е срещу исляма, категоричен е Каракачанов

Процесът в Пазарджик не е срещу исляма, категоричен е Каракачанов

30 септември 2012  |   0 коментара

Това не е процес срещу религията на хората. България е светска държава със свои закони и Конституция, а когато някой проповядва, че жената няма права, каквото проповядват тези имами, то това е нарушение на Конституцията. Така председателят на ВМРО Красимир Каракачанов коментира в ефира на БТВ заведеното дело за разпространение на радикален ислям в България.

Безспорен факт е, че през последните 22 години в България се проповядва радикален ислям и това не се случва само у нас. Това е процес, съпътстващ разрастващия се ислямски тероризъм в целия свят.

На въпрос дали делото е само дим или има и огън, Каракачанов отбеляза, че е достатъчно да видим каква публика се бе събрала пред съда в Пазарджик, визирайки забулените в черно жени. Това не е традиция, характерна за българските мюсюлмани, категоричен бе той.

Лидерът на ВМРО е на мнение, че радикален ислям у нас се проповядва от български граждани, обучени в чужбина. Практиката е да се пращат деца в чужди ислямски университети в арабски страни, които при връщането си проповядват форма на исляма, радикален спрямо традициите в България.

Новите имами се настаняват сред българомохамеданското население или в цигански гета, където няма работа, социалният статус е нисък, образователният ценз липсва. На такива места е много по-лесно да пълниш главите на хората с такива неща, разказа той.

Що се касае до ролята на Главното мюфтийство, Каракачанов отбеляза, че в последните 20 години Мюфтийството, както и Българската православна църква, е раздирано от скандали и борба за власт. И до голяма степен и единият, и другият лагер, според ситуацията, в лицето на тези новодошли имами, са търсили сътрудници.

Трябва да се обърне специално внимание на факта, че радикалният ислям се развива в един обръч на Балканите, който включва Турция, западна България, Македония, Албания и Косово. Това съвсем не е случайно, посочи Каракачанов.

30 септември 2012

ПО ТЕМАТА:

Докато държавата вижда враг в лицето на Шамара, истинският шамар за нея е в Пазарджик и Анкара

ВМРО: Мюфтийството си играе с огъня!

Осама от махалата Изток, Пазарджик

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *