Протестиращи срещу увеличението на тока: „Трайчо, не се траеш!”

Протестиращи срещу увеличението на тока: „Трайчо, не се траеш!”

17 юни 2010  |   0 коментара

Домати и монети полетяха към фасадата на министерството на икономиката, енергетиката и туризма по време на протеста на ВМРО и граждански организации срещу подготвяното повишение на цените на тока. Бяха хвърлени димки, стигна се и до сблъсъци с полицията.

Над 250 души, водени от ВМРО, преминаха в шествие от храм-паметника „Св. Александър Невски” до сградата на министерството. Участниците в протеста носеха плакати „Борисов, вземи решение най-сетне”, „Трайчо, не се траеш”, „Увеличението на тока е спекулативно”, „За човешки живот на народа” и др.

Хвърлените жълти стотинки бяха обезщетението за министър Трайчо Трайков, определено в текста на символичната „заповед за уволнение” на минстъра, прочетена и разпространена сред множеството. Заповедта гласеше „Ние, народът на България, уволняваме г-н Трайчо Д. Трайков, на длъжност министър на икономиката, енергетиката и туризма, код по НКП (Национален класификатор на професиите) 1112. Мотивите за налагане на наказанието са: 1. Системно несправяне със задълженията си; 2. Неизпълнение на зададените от работодателя указания; 3. Нерегламентирани връзки с други работодатели; 4. Подаване на информация с невярно съдържание. На лицето да се изплатят следните обезщетения: жълти стотинки”.

„Управляващите излъгаха, че няма да вдигат цените”, заяви Костадин Костадинов, заместник-председател на ВМРО и добави: „Те не спазват обещанията си, но ние ги спазваме. Обещахме, че ще дойдем пак – още през март и април – когато протестирахме пред ЧЕЗ, ЕОН във Варна и ДКЕВР. И сега сме тук, за кажем, че повишението на цените е спекулативен опит на чуждите монополисти да си осигурят печалба на гърба на потребителите. И отговорността за това носи не само ДКЕВР, но и ресорният министър Трайчо Трайков”.

Подбрани снимки

Повече снимки от протеста вижте в страницата на ВМРО във Фейсбук

17 юни 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *