Просията е фасада на престъпна дейност, припомня Карлос Контрера пред БТВ

Просията е фасада на престъпна дейност, припомня Карлос Контрера пред БТВ

02 октомври 2012  |   0 коментара

Клошарите и просяците по столичните улици бяха тема на коментара на юридическия съветник на ВМРО Карлос Контрера в предаването „Преди обед” по БТВ.

Според Контрера най-големият проблем е самото битуване на бездомни по улиците на големите градове, а отношението към тях е вторичен проблем. Повечето от тях са нахални в просията си, нарушават спокойствието на хората и е нормално те да се дразнят, откровено коментира той.

Факт е, че клошари и просяци не трябва да има по улиците. Точно затова от ВМРО нееднократно сме предлагали да се предприемат конкретни мерки. Те трябва да бъдат настанени в общежития, да им бъде осигурена възможност да полагат обществено полезен труд. Това е начинът да има къде да живеят и да се прехранват, а не да спят по улиците и да извършват престъпления. Трябват такива мерки, за да живеят тези хора нормално, категоричен е Контрера.

На въпрос дали трябва да се дават пари на просяците,Карлос Контрера припомни, че 90 % от тези хора не са безпарични, а са част от престъпен бизнес, от който се изкарват по около 50-60 лв. на ден. Всеки от нас трябва да знае, че просията е фасада на престъпна дейност, нищо повече.  Това не е измислен факт, това са данни на МВР - цигански кланове държат този бизнес, който генерира милиони, припомни юридическият съветник на ВМРО.

Дни по-рано Контрера взе участие и в дебат по Нова българска телевизия по казуса „Опиц”. Той настоя за помилване на иконописеца и аргументира позицията на ВМРО за нуждата от промяна в законодателството по отношение на т.нар. неизбежна самоотбрана.

2 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *