No image

Преди делото на Спаска Митрова

09 юни 2010  |   0 коментара

Публикуваме без намеса интригуващо мнение на македонски българин по повод предстоящото дело на Спаска Митрова. Без коментар ще публикуваме и част от скорошно предаване, излъчено в Р Македония. http://www.youtube.com/watch?v=ANpe0hwnYhA&feature=related

ЗАКАЖАНОТО СУДЕЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА БУГАРКА СПАСКА МИТРОВА ЗА ПОНЕДЕЛНИК 14.06.2010 ГОДИНА ВО ГРАД КАВАДАРЦИ - РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

За ова „судење” на Спаска Митрова, денот 14.06.2010 г. и градот Кавадрци не се случајно избрани туку се одредени со цел да ги потсетат Македонските Бугари на настаните во овој ист град пред 97 години за времето на Балканските војни, кога на истиот ден, 14.06.1913 г., тогашните окупаторски фашистички србски војски и организацијата „Црна рука” штотуку дојдени во Македонија, без никаков повод убиле една Бугарка по што на 16.06.1913 г. целокупното христијанско население тогаш Бугарско неможејки повеќе да го поднесува Србскиот терор , се дига на општонародно востание познато како Тиквешко востание, кое било крваво загушено.

Во овој период целокупното христијанско население во Кавадрци и целата Тиквешија било со Бугарско етничко потекло.
И семејството на судијката од Основниот суд Гевгелија, Злата Чолакович Попова (дедовци и прадедовци), која и го одзеде детето на Спаска Митрова без никакви аргументи и образложение, спротивно на законите на Р. Македонија, како припадници на Србската окупаторска војска и организацијата „Црна рука” за време на Балканските и првата световна војна, учествувале во овие злосторства во Кавадарци и Тиквешијата, по што како колонисти како награда се населиле во село Сретеново - Стар Дојран каде и до денес живеат наследниците на ова семејство.
Целта на ова судење е да ги заплаши и замолчи Македонските Бугари, како Македонија и натаму би била апсолутистички и непречено управувана од тајните Србски служби (УДБА - КОС) во Белград.
За ова судење кое треба да ги потсети Македонските бугари на настаните во Кавадаречкото-Тиквешкото востание од времето на Балканските војни и истовремено денес во 21 век да ги заплаши и замолчи Македонските бугари, види видео: http://www.youtube.com/watch?v=qmSHUnCuKq4

Повод за ова обраќање е медиумите во Софија да прикладно во своите изданија ги потсетат читателите на овие два настани, едниот од историја а другиот од сегашносата.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *