Повече от 300 срещу ЧЕЗ в Плевен. Следват Стара Загора и Пловдив

Повече от 300 срещу ЧЕЗ в Плевен. Следват Стара Загора и Пловдив

18 март 2011  |   0 коментара

Над 300 души обсадиха днес клона на електроразпределителното дружество ЧЕЗ в Плевен. Протестът е началото на серията демонстрации в страната срещу ценовия шок, които започна ВМРО – Българско национално движение. Проливният дъжд днес не стресна плевенчани, които се противопоставиха на искането на електроразпределителните дружества за ново драстично увеличение на цената на тока. Участниците в протеста се шегуваха, че всеки чадър днес е знак срещу чадъра над монополите.

ВМРО приканва всички българи, които не са доволни от политиката на монополистите, да участват в протестите и онлайн чрез специалното събитие във "Фейсбук".

В събота, на 19 март е протестът на ВМРО в Стара Загора. Той започва в 12 ч. пред сградата на ЕВН на булевард „Отец Паисий” в града. Серията демонстрации завършва в Пловдив, където на 20 март, неделя, в 12 ч. хората ще се съберат пред централата на ЕВН за Южна България – в близост до Паметника на Съединението.

В Плевен основните лозунги бяха „ЧЕЗ няма чест” и „Стига геноцид”. Протестиращите не спестиха недоволството си и по отношение на управляващите. Според ВМРО в момента правителството на практика бездейства срещу спекулативните повишения на цените в редица сфери. Затова и сред възгласите бе мотото „Държавата гние, проблемът сте вие!”.

На 13 март повече от 3 хиляди души, поведени от ВМРО – Българско национално движение протестираха пред Министерския съвет срещу бездействието на управляващите спрямо монополистите в различни сфери. Протестиращите приеха 13 искания, които бяха внесени в министерския съвет.
През миналата година именно след масови протести на ВМРО пред ДКЕВР, ЧЕЗ и Е.ОН, както и пред самото Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, увеличението на цената на тока остана минимално.

Срещу ценовия терор на монополистите!
Срещу спекулативното поскъпване на тока!
Срещу бездействието на управляващите!
Цените скачат, да скочим и ние!

ПОСЕТЕТЕ СЪБИТИЕТО ЗА ПРОТЕСТА ВЪВ "ФЕЙСБУК" ТУК!

18 март 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *