Политиците да се заемат с циганите, не с вота

Политиците да се заемат с циганите, не с вота

25 септември 2011  |   0 коментара

Източник: Нюз.бг

Циганският въпрос в България ще продължи да ескалира, докато президент, правителство и всички политици не изработят ясна стратегия за преодоляване на демографската криза в страната. Това коментира лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, цитиран от БТА, във връзка със събитията в Катуница.

Политическите сили трябва да прекратят за няколко дни предизборната кампания, за да седнат на една маса и да вземат решение по проблема, който не търпи отлагане, а не да го използват като евтин политически РR, заяви той.

По думите му години наред българските политици са загърбвали проблема с циганския терор особено по малките населени места, защото ромското население, където преобладават неграмотните и безработните е лесно за манипулиране и се използва като евтин електорат.

В същото време в никакъв случай не трябва да се поддаваме на екстремизма, защото той не може да реши нито един проблем. Крайно време е политиците да се събудят и да започнат да гледат на циганския проблем, като на сериозен въпрос, който не търпи отлагане, заяви лидерът на ВМРО-БНД.

В тържествената зала на музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново днес бе открита предизборната кампания на кандидат-президентската двойка, издигната - Красимир Каракачанов и Даниела Симидчиева-Димитрова.

Над 50 кандидати за общински кметове от страната, издигнати от партията, присъстваха на тържеството.

25 септември 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *