От ВМРО ще изградят селище от цигански тип в центъра на Варна

От ВМРО ще изградят селище от цигански тип в центъра на Варна

07 февруари 2011  |   0 коментара

ВМРО - Варна ще започне изграждане на селище от цигански тип, което ще бъде разположено в централната част на морската столица. По този начин местната организация на ВМРО ще протестира срещу циганските постройки в „Максуда".

Целта на изграждането на селището е да се покаже пред варненската общественост колко лесно ще бъдат премахнати „незаконните жилища", стига да има воля от страна на органите.

От ВМРО коментираха, че към момента никой не знае дори колко са приблизително незаконните постройки в гетото в „Маскуда", нито колко са обитаващите ги цигани. Зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов изтъкна предположение, че дори и чрез преброяването трудно би могло да се установи точна статистика на живеещите в „Максуда”. По данни на българското национално движение от район „Младост” са издадени 89 констативни протоколи, подготвящи събарянето на цигански къщи, а от район „Одесос” са заявили, че първо ще изчакат изясняване на собствеността на терените в „Максуда”. Костадинов изтъкна още, че заради незаконните къщи в гетото ще бъдат загубени средства в размер на близо 1 млн. лв. предвидени за укрепването на ската в района. Той припомни, че от близо 7-8 години насам се извършват постоянни ремонти на пътния участък по ул. Девня към гр. Белослав, отново заради наличието на гетото, което не позволява укрепването на ската.

Зам.-председателят на ВМРО  за пореден път изтъкна, че законът трябва да е еднакъв и равно приложим за всички.

Според Костадинов единственият "лъч светлина" в тунела е, че българите са се запътили да стават малцинство. Може би тогава, когато станем малцинство, ще започнат да ни обръщат повече внимание. Макар че пък не знам дали мнозинството ще реагира по същия толерантен начин към нас, каза в заключение заместник-председателят на ВМРО.

7 февруари 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *