Непримирими – защитниците на Иракли на протест срещу безумно решение

Непримирими – защитниците на Иракли на протест срещу безумно решение

09 декември 2013  |   3 коментара

Бурната реакция на сдружението „Да спасим Иракли“ предизвика решението на Бургаския Административен съд  да отмени забраната на РДНСК за застрояване на девствения плаж..Това решение е поредното доказателство, че в България частните корпоративни интереси за пореден път са поставени над обществените, но защитниците на местността и този път нямат никакво намерение да се примиряват.

Сдружението готви мащабен протест срещу отмяната на забраната на 18 декември. Преди това обаче природозащитниците ще дадат последен шанс на ДНСК да осмисли решението си, чрез изпращане на мейл сигнал. От „Да спасим Иракли“ призовават всички съмишленици на идеята им да изпратят електронни писма до 240-те „олигархични представители“ и до ДНСК.

Нека засипем народните любимци с хиляди имейли и да им покажем силата си. ТРЯБВА да направим каквото ЗАВИСИ ОТ НАС! Да видим дали те ще направят каквото зависи от тях. Ако не… Ще се видим на 18 ДЕКЕМВРИ, пише в своето обръщение на страницата си сдружението.

ВМРО настоява, че законите трябва да се спазват, като има баланс между частния и обществения интерес. В България всичко се прави наобратно и на парче. Частниците биват защитени или пък чрез корупция постигат целите си, а общественият интерес бива загърбен. Крайно време е тази порочна практика да бъде прекратена, защото природата не е само за един ден или едно поколение.

И тъй като зеленото е родолюбие, ВМРО категорично подкрепя всяка гражданска инициатива в подкрепа опазването на българската природа.

Целия текст на призива на „Да спасим Иракли“ можете да прочетете тук:

Приятели,

Сигурно вече разбрахте, че Бургаският Административен Съд, в духа на цялата ни „функционираща държавност“, ОТМЕНИ ЗАБРАНАТА на РДНСК за строителството на Иракли!

Този звучен шамар е продължение на натиска от Министъра по инвестиционното проектиране за застрояване на морето и на опитите на брата на г-н Станишев да проката мега проекта си за Кара Дере с „инвестиционен клас“.

Ние обаче не смятаме да се примирим с това – готвим се за ГОЛЯМ ПРОТЕСТ НА 18 ДЕКЕМВРИ!

Но преди това ви предлагаме да опитаме всяко законово и разумно действие, което да прекрати безумната вакхалия по Черноморието. Трябва да настояваме държавните институциите да гарантират защитата на последните диви плажове.

Призоваваме ви да участвате в две e-мeйл акции, защото ИМА СМИСЪЛ да го направим и да им покажем, че ние сме суверена:

Изпратете един имейл с категорично искане за обявяване на последните диви плажове за защитени територии.

Текста с исканията може да изтеглите от ТУК (шестте стъпи за парк Българско Черноморие)

Имейлите на 240-те „олигархични представители“ са ТУК. Използвайте ги на воля (по възможност всичките :) .

Изпратете втори имейл до ДНСК и началника им Министъра на „застрояването“ (МИП) с категорично искане да защитят обществения интерес! Те трябва да направят така, че техните актове да не падат в съда.

Текст на писмо можете да изтеглите от ТУК

Имейлите  са следните: dnsk@dnsk.mrrb.government.bg, lzerlieva@mip.government.bg

Адрес: РДНСК ЮГОИЗТОЧЕН РАЙОН гр.Бургас бул. Стефан Стамболов №120.

Тези акции могат да бъдат много по-масирани и ефективни дори от подписка, а няма да ви коства много усилия.

Нека засипем народните любимци с хиляди имейли и да им покажем силата си. ТРЯБВА да направим каквото ЗАВИСИ ОТ НАС! Да видим дали те ще направят каквото зависи от тях. Ако не…

Ще се видим на 18 ДЕКЕМВРИ

Да Спасим ИРАКЛИ и ОСТАНАЛИТЕ ДИВИ ПЛАЖОВЕ!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *