Национализмът е имунната система на държавата, убеден е Джамбазки

Национализмът е имунната система на държавата, убеден е Джамбазки

06 октомври 2012  |   0 коментара

Национализмът не се заявява, това не е марка, която носиш. Национализмът се доказва с действия, то е състояние на духа. Обединението на националистическите организации е единствената алтернатива на сегашната антибългарска политическа система. Така заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира темата за българския национализъм в ефира на БНТ.

Българският патриотизъм, българското родолюбие, си има своите корени в нашата история, култура и традиции. Основаната цел на патриотичните организации е добруването на българите в България и защита на сънародниците ни извън България, напомня Джамбазки.

В интерес на България е да има патриотично представителство в парламента. Това е начинът да се спре грабителството на българския народ от страна на монополите, да се прекрати циганизацията на страната ни, както и влиянието на радиалния ислям. Единствената имунна система на държавата е българският национализъм, категорично заяви той.

Според него българофилство трябва да е водещо за нас. Важно е да имаме добри отношения и със САЩ, и с Русия, но само доколкото това е в наш национален интерес. Ако осъзнаваме националния си интерес и го защитаваме и на изток, и на запад – ще живеем добре. Ядрена енергетика задължително трябва да е българска и държавна. В противен случай ще внасяме ток от Турция, стимулирайки тяхната икономика. Това е безсмислено и вредно.

ВМРО няма опасения от мюсюлманите, а от ислямизацията на циганските катуни. Там живеят бедни и гладни хора, които са лесно манипулируеми, посочи заместник-председателят на партията на въпрос за радикалния ислям.

Решението на проблема с разпространявания радикален ислям в България е създаването на висше държавно духовно училище, в което българските мюсюлмани да се обучават, а не да го правят в държави като Саудитска Арабия, където ги обучават на чужди за българските мюсюлмани традиции.

Трябва да има контрол. От къде на къде турският министър-председател Ердоган ще назначава главния мюфтия в България. Той също така неведнъж е казвал, че българските мюсюлмани са част от турския народ, което въобще не е вярно. Нашите мюсюлмани са наследници на потурчен българи.

6 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *