Надмощие на варненци над апетитите към Морската градина

Надмощие на варненци над апетитите към Морската градина

04 юли 2012  |   0 коментара

Новият общ устройствен план на Варна е приет със забрана за строителство в територията от т.нар. историческо ядро на приморския парк до Евксиноград. Така на практика цялата Морска градина се запазва като зелена площ с възможността да бъде обявена за паметник на парковото изкуство.

Варненци обаче имат още искания - за да има достатъчно надеждни гаранции, че застрояване няма да се допусне. Ред е на борба за прословутата крайбрежна част на градината.

Стотици граждани бяха окупирали сградата на Общината във Варна, където се разглеждаше скандалният общ устройствен план на морската столица. Той предвиждаше възможност за застрояване на 62% от приморския парк. Сега тази възможност е елиминирана.

Ден по-рано протест на повече от хиляда души срещу плана предизвика безредици и арести. Протестиращите се солидаризираха с демонстрациите на „Орлов мост” в София, акцията в Пловдив и демонстрацията в Стара Загора за защита на парк „Бедечка”.

Общинският съветник от ВМРО Костадин Костадинов е един от основните противници на новия план на Варна. Преди дни той изнесе на пресконференция искането за пълно запазване на Морската градина.

4 юли 2012

ПО ТЕМАТА:

рубрика „Зеленото е родолюбие”

Повече за дейността на ВМРО - Варна:

Костадин Костадинов с решения на няколко проблема във Варна

ВМРО - Варна успя, Синята зона пада

Костадин Костадинов обяви предложенията за преименуване на местностите с турски имена във Варна

ВМРО - Варна иска оставката на служител на премиера Борисов заради гетото в „Максуда“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *