Младежите от ВМРО - Русе ще почистят лесопарк "Липник"

Младежите от ВМРО - Русе ще почистят лесопарк "Липник"

08 април 2011  |   0 коментара

30 души от младежката структура на ВМРО - Русе ще се включат в почистването на около 5 декара в района на лесопарк "Липник" в землището на село Николово до ресторант "Липите". Събитието е на 10 април (неделя) от 11 часа. Това емблематично място се нуждае от по-сериозна поддръжка на инфраструктурата, зоните за отдих и горските площи. Там има хвърлени много отпадъци от туристи, защото няма кошчета за смет, но недобросъвестни граждани са си позволявали да стоварят и отпадъчни строителни материали. Младежите ще дойдат с коли, чували и ръкавици, като ще изнесат сами отпадъците, независимо от количеството им. Деян Стайков - председател на ВМРО-Русе, председателят на студентската организация Иван Кирилов и Георги Петков от ВМРО декларираха, че като патриоти по този начин ще покажат съпричастност към опазване на българската природа. Това е свързано и със Седмицата на гората - от 4 до 10 април, както и с начинанието на ВМРО "Зеленото е родолюбие". Те призоваха да се реши въпросът със статута на земята на лесопарка, като се даде на община Русе и се облагороди района.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

"Зеленото е родолюбие" - обзор

ВМРО – Стара Загора ще засади зелен пояс около ресторант „Аязмото“ в знак на протест - Протестиращите ще засадят зелен пояс от борови дръвчета около блокирания строеж, който дълги години боде очите на посещаващите парка старозагорци.

Младежката организация започва инициатива "За по-красива и чиста Враца" - Младежката организация на ВМРО – Българско национално движение организира почистване на района около пазара в жк „Дъбника” във Враца на 8 април. Инициативата е под надслов „За по-чиста и красива Враца”.

Снимка: Актуално.ком

8 април 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *