Младежи ще подпомагат дейността на музея във Враца

Младежи ще подпомагат дейността на музея във Враца

14 май 2010  |   0 коментара

Споразумение за съвместна дейност подписаха Регионалният исторически музей – Враца, Младежката организация на ВМРО във Враца и ученическият клуб «Родолюбие» към СОУ «Христо Ботев» във Враца. Споразумението предвижда общи инициативи в областта на съхраняване на културно-историческото наследство на Враца и региона, реставрация на паметни места, популяризиране на духовната култура на врачанския край, участие в европейски и национални проекти, насочени към опазване на културно-историческото наследство.

От името на музея директорът му Тихомир Машов представи идеите за поддържане на паметните места в региона с възможностите на музея. Председателят  на младите войводи Станислав Стаменов пък сподели опита си при откриване и почистване на разрушени и осквернени паметници. Учениците от клуб «Родолюбие» изразиха подкрепата от страна на младите хора за популяризирене миналото на Враца.

Общинският съветник от ВМРО Красимир Богданов, който е член на комисията по култура, културно-историческо наследство и религиозни дейности, се ангажира с активна позиция пред община Враца в подкрепа на работата на музея.

През следващата седмица предстои да се изработи каталог на паметниците във врачанска област и програма за тяхното реставриране.

Регионалният исторически музей, подкрепи инициативата за възстановяване на паметника на Васил Левски във Враца, който бе открадната пред и години. Желаещите да дарят средства, могат да го направят във фоайето на музея. 

14 май 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *