Мишо Шамара се отказа от дебат с Ангел Джамбазки за българското знаме

Мишо Шамара се отказа от дебат с Ангел Джамбазки за българското знаме

01 октомври 2012  |   2 коментара

Знамето, химнът и гербът са символите на държавата и държавността. Не приемам и няма да позволя някой да си прави откровена гавра с националните символи. Това обясни заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на БТВ по повод песента „Бяло, зелено, червено“. В студиото участие в разговора трябваше да вземе и изпълнителят на песента Мишо Шамара, но още преди ефир той си е тръгнал обиден от водещата Диана Найденова.

Може би тръгването е част от рекламната кампания на въпросния изпълнител, предположи Джамбазки.

Прокуратурата трябва да се занимава със случаи, в които се поругава държавен символ, защото в закона има текстове, отнасящи се именно до оскверняване на държавното знаме. От друга страна, ако съдебната власт сервилничи на политическата власт, това също е недопустимо, посочи Джамбазки.

Преди три години, когато песента излезе, аз и мои съмишленици в качеството си на граждани сезирахме Съвета за електронни медии, припомни Джамбазки. Свободата на словото е нещо чудесно, но има един набор от символи, които трябва да бъдат извън гаврата, извън политика и извън подигравката, категоричен е заместник-председателят на ВМРО.

Българското знаме означава много повече от всеки един от нас. Знамето е символ на националната идентичност, националната гордост и на националната ни история. Свободата на словото се превръща в откровена злоупотреба, в която разпасани творци си правят каквото си искат, убеден е заместник-председателят на ВМРО.

Каква е разликата да се подиграваш със знамето в една песен и случая, когато група циганета скъсаха знамето в село Бояджик преди няколко години, риторично попита заместник-председателят на ВМРО.

1 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *