Криворазбрана дипломатичност пречи на движението в София, заяви Ангел Джамбазки по БНТ2

Криворазбрана дипломатичност пречи на движението в София, заяви Ангел Джамбазки по БНТ2

30 май 2012  |   0 коментара

Улици, площади, тротоари – това са публична общинска собственост и не могат да бъдат заграждани. В годините назад никой не е обърнал внимание на този факт заради криворазбрана дипломатичност. Става въпрос за решения, взети в мандата на Софиянски и преди него, позволяващи слагането на прегради пред няколко дипломатически мисии и културни институции.

Така заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки обоснова пред БНТ2 доклада си за премахване на незаконните заграждения пред посолства и резиденции в София, който срещна подкрепа в Комисията по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет на 29 май.

От 2004 г. общински съветници поставят този въпрос. В началото на тази година отново отправихме питане за премахване на тези незаконни заграждения. Тогава кметът на София пое ангажимент за тяхното отстраняване, посочи Джамбазки.

Предстои внасянето на доклада на Джамбазки, одобрен в Комисията по обществен ред и сигурност,  за гласуване в Столичния общински съвет.

Видеоматериал от интервюто с Ангел Джамбазки може да гледате тук (след 9:30 минута).

30 май 2012

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Законно ли е затварянето на улици, заради съществуването на дипломатически мисии по тях? - интервю на Симеон Белев с Ангел Джамбазки

ВМРО срещу увеличаването на цената на „Синята зона” в София

Паркингът до „Невски” – пешеходна зона

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *