Красимир Каракачанов пред БТВ: Проблемът с циганите може да доведе до взрив в държавата, ако не се вземат мерки

Красимир Каракачанов пред БТВ: Проблемът с циганите може да доведе до взрив в държавата, ако не се вземат мерки

27 юли 2011  |   0 коментара

Голяма част от циганското население е неграмотно и това е големият проблем на българското общество. Циганите живеят затворени в гета, където има само неграмотност и висока раждаемост. Като живееш при примитивни условия, отиваш да крадеш. Получава се разделение в обществото, което е въпрос на време да доведе до конфронтация. Това заяви председателят на ВМРО и кандидат на Организацията за президент Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БТВ. Той гостува в предаването по темата какъв е реалният брой на циганите в България, след като според официалното преброяване на НСИ те са едва 325 хиляди души.

Според ВМРО обаче реалният процент на циганите е много по-висок и НСИ иска да скрие факта, че България вече е страната с най-висок процент циганско население в Европа. Повече от 700 хиляди души са отказали да посочат етническия си произход в преброяването, а други 50 хиляди изрично са се вписали в графата „Не се самоопределям”. Това поражда сериозно съмнение, относно изнесената от националната статистика  етническа картина.

Според заместник-председателя на ВМРО Костадин Костадинов, тези 700 хиляди неопределили се очевидно не са етнически българи, които внезапно са се притеснили от собствения си етнически произход и са го скрили. Според Костадинов, възрастовият и географски профил на тези 700 хиляди ясно показва, че става дума основно за циганско население.

На 25 юли в сутрешния блок на Нова телевизия Красимир Каракачанов заяви, че НСИ се опитва да прикрие намаляването на българите в абсолютни цифри, като набляга на привидното постоянство на относителните дялове на различните етнически групи в обществото.

Видеоматериал от интервюто пред БТВ може да гледате тук.

27 юли 2011

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

България 2050 - проект за демографска програма

Циганският въпрос

Третата национална катастрофа: България изчезва!

Република на старостта: медиите за демографската катастрофа в краище и Знеполе

Книга и филм на Костадин Костадинов за демографската катастрофа

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *