Красимир Каракачанов: България се нуждае от президент на българската национална идея

Красимир Каракачанов: България се нуждае от президент на българската национална идея

18 август 2011  |   1 коментар

На предстоящите президентски  избори отново ще имаме евроляв, евродесен, евролиберален кандидат. Но нямаме кандидат за български президент. Ние вярваме, че българският президент трябва да е патриот. И именно това ни провокира да участваме в изборната надпревара. За да дадем на българите възможност да изберат държавен глава, който да олицетворява националната идея. Това заяви на пресконференция в Добрич лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който е кандидат за президент на републиката.

Президентската институция в България придоби изключително декоративен характер. В последните 5 години от мандата на сегашния президент тя се превърна единствено в евтин пи-ар – правят се кампании за какво ли не, но не се изпълняват функциите на държавен глава, категоричен бе Красимир Каракачанов. Президентът трябва да е и говорител на обществото и когато изпълнителната власт излезе от коловоза на обществения и националния интерес и не удовлетворява очакванията на хората – именно държавният глава е този, който трябва да ги вкара в пътя. Не е нормално президент и премиер да не могат да намерят общ език по важните за държавата и обществото въпроси, коментира лидерът на ВМРО. Защото функцията на българския президент не е само да раздава ордени или да лобира за една или друга международна компания, а да говори когато изпълнителната власт не си върши работата. Не съм чул българският президент да говори и за демографската криза. Защото каква е ползата, че сме европейска държава, след като само след 20 години ние, българите ще бъдем малцинство в собствената си страна, попита Красимир Каракачанов. На страната не е необходим ляв, десен или послушен на чиновниците в Брюксел президент. България се нуждае от президент на българската национална идея.  Ние не искаме да чакаме някой от Брюксел, Вашингтон или Москва да ни реши проблемите. Президентът може и трябва да задава дневния ред в българското общество.

Съзнаваме, че се изправяме срещу опоненти, които разполагат с огромен финансов ресурс. Изпълнителната власт, назначавайки министъра на вътрешните работи за шеф на предизборния щаб ясно показва каква е играта на управляващите в тези избори – в десетки общини успешни кметове са притискани от ГЕРБ да се явят на изборите като техни кандидати и са заплашвани, че в противен случай ще бъдат смачкани. Такива опити са правени и с кандидати на ВМРО, обяви Красимир Каракачанов.

Факт е, че България се циганизира. Въпреки твърденията на Националния статистически институт, че циганите са малко над 300 000 и са намалели за последните 5 години има много региони, в които българите се изселват, защото са обект на дребен битов рекет всеки ден. Не смятаме циганите за хора от по-долно качество, нито пък имаме намерение да ги преследваме или да ги пращаме на Сатурн, както един друг кандидат за президент се изрази преди няколко години. Тези хора обаче живеят в гета и раждаемостта сред тях се субсидира от държавата, докато в същото време българските семейства не се подпомагат с мотива, че са много богати. Циганите раждат на 12-13 години и законът за тях не важи – защото видите ли това било традиция. Циганската раждаемост източва 60-70 % от бюджета за социалните фондове. Правенето на деца при тях се е превърнало в професия. Парите обаче не отиват за храна, облекло и образование на децата, а в тенекиената кръчма в гетото. А децата отиват по магистралите, друсат се или стават наркодилъри. Ние искаме да направим от тези хора нормални граждани, обяви Красимир Каракачанов. И добави, че това ще стане като се въведе законодателство, което няма да стимулира безогледната раждаемост сред циганите. Ние от ВМРО не искаме след 20-30 години България да стане циганска държава, каза кандидатът за президент. И поясни, че това не е расизъм, а факти. Ако ние като нация не се събудим, има будни около нас, които ще запълнят вакуума, предупреди Красимир Каракачанов.

Президентската институция не ползва и правомощията си да инициира референдуми. Българският президент дори не направи забележка на парламента заради това, че наруши закона като не се произнесе повече от година по искането за референдум относно членството на Турция в ЕС, коментира Красимир Каракачанов. Според него е равносилна на национално предателство позицията на сегашното българско правителство за безусловна подкрепа на еврочленството на Турция въпреки нерешените въпроси между двете страни.

Някои се опитват да оправдават политическата си импотентност с Конституцията – тя им била виновна за кражбите и разграбването на България. Това е спорно, но ако българският държавен глава има воля – може да насрочи референдум и да се види какво е мнението на обществото. Но не е нормално президентът да мълчи, когато монополите крадат печалба и изнасят българските капитали зад граница. В държавния бюджет не е влязъл нито лев, докато по-рано се вливаха 50-60 млн. Затова смятаме, че енергоразпределителните дружества трябва да станат отново държавна собственост.

Лидерът на ВМРО определи като елементарно и глупаво твърдението на министър Трайчо Трайков, че който е против шистовия газ обслужва руски интереси. Областният координатор на червено-черната организация обяви, че е получен донякъде подробен отговор от областния управител Желязко Желязков, но топката отново се прехвърля към кметовете на общини, от които е поискана информация за разрешителните за проучване и добив. Въпросът е препратен към министър Трайков, който продължава да говори общи приказки, коментира още Красимир Каракачов и добави, че по тази логика Саркози, канадското правителство и десетки депутати и сенатори в САЩ са руски шпиони.

Красимир Каракачанов пред журналисти в Добрич

18 август 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *