Красимир Каракачанов: Ако България няма активна политика, Р Македония ще се разпадне

Красимир Каракачанов: Ако България няма активна политика, Р Македония ще се разпадне

19 април 2012  |   0 коментара

Ако няма активна политика на българската държава към Р Македония и ако властите в Скопие продължат да градят национална идентичност чрез кражби на история, единствената перспектива пред Р Македония е да се разпадне. Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред ТВ7.

Ако България иска да има мир и спокойствие на Балканите, ние трябва да имаме активна балканска политика, особено по отношение на Р Македония. Защото Македония е не само най-романтичната част от българската история, но и онази част от Балканите, където ние имаме непосредствени етнически, политически и икономически интереси, категоричен беше Каракачанов.

Има ли реална заплаха от етнически конфликт и къде се корени проблемът, как се пише историята в Македония и какво е отношението към албанското малцинство и по принцип към другите малцинства. Отговорите потърси Красимир Каракачанов в дискусия с професор Светлозар Елдъров от Македонския научен институт в София и Петър Колев – юрист от Македония – в студиото на „Трибунал“ по ТВ7.

Неизвестна досега албанска организация - наричаща себе си "Армия за освобождение на окупираните албански земи" - заплаши Македония, че ще нападне полицията и армията, ако до две седмици не се изтеглят от населените с албанци територии.

Албанските амбиции в Р Македония в момента не са за права, а за нещо друго – за територии. Вероятността Р Македония да спре да съществува като държава е много голяма, ако тези етнически напрежения продължат, заяви Петър Колев.

Управляващите в Скопие ще постоянстват в своята политика, противопоставяща се на българските корени на Македония, до разпада на държавата или до отказа на България да защитава своята историческа истина, заяви проф. Светлозар Елдъров.

Българският външен министър Николай Младенов се интересува от правата на дисидентите в Мианмар, а по повод на последните събития в Р Македония няма никаква реакция, коментира Каракачанов.

Видеоматериал от предаването „Трибунал“ може да гледате тук.

19 април 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *