Костадинов: Нужно е да се пропагандира, че децата са ценност

Костадинов: Нужно е да се пропагандира, че децата са ценност

06 октомври 2012  |   0 коментара

Защо България изпадна в демографска криза и какви са решенията на този проблем коментира заместник-председателят на ВМРО и член на Центъра за демографска политика Костадин Костадинов в предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Факт е, че от страната ни емигрират млади и трудоспособни българи, които отнасят със себе си както приходи, така и бъдещето на България – децата. Държавата не произвежда, не създава продукция. Според Костадинов основен проблем е, че изнасяме работна ръка, а внасяме чужди стоки. Той допълни, че вместо да създават деца и да плащат данъци в родината си, младите правят това извън граница, защото условия в България няма.

Ставаме свидетели и на демографски бум при цигани и срив при българите. От друга страна Цветан Цветанов, който оглавява Националния съвет по етнически и демографски въпроси, говори главно за циганска интеграция, а не за възпроизводството на българите. В един момент ще трябва да се правят политики за интегриране на българите, които ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Не е далече времето, в което етническият баланс ще се обърне не в наша полза, прави прогноза заместник-председателят на ВМРО.

Трябва да бъде приложена спешна демографска политика за овладяване изчезването на нацията ни. От една страна трябва да се пропагандира идеята, че семейството и децата са ценност, да се поощрява контролираната раждаемост, а не онази, която репродуцира своята собствена бедност.

Той разказа, че Центърът за демографска политика е провел изследване в няколко български университета, а резултатите са показали, че младите масово нямат желание да създават семейства. Жените са посочили, че едва след години може и да имат едно дете.

6 октомври 2012

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Четвъртият семинар срещу демографската катастрофа предизвика интерес

Рубриката „Българското семейство”

„За българската нация”

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *