Костадинов: Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите отново в София

Костадинов: Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите отново в София

13 април 2010  |   0 коментара

Стотици протестират. Ръководството на дружеството склонява за среща

Стотици варненци протестираха пред централата на електроразпределителната компния Е.ОН в морската столица днес, водени от ВМРО. Основното искане на протестиращите беше да се постигнат гаранции, че няма да има ново необосновано повишаване на цените на електроенергията за крайните потренители. Управляващите  дружеството се съгласиха на среща утре. Междуврменно стана ясно, че варненският кмет се солидаризира с исканията и покани представителите на ВМРО на среща.

Преди седмици ВМРО организира подобни протести пред централата на ЧЕЗ в София и пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Тогава ВМРО настоя да се елиминира възможността за въвеждане на такса „мощност”, което ще увеличи цената на тока за крайния потребител. Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев прие на среща Красимир Каракачанов и Костадин Костадинов и пое ангажимента вероятността за въвеждането на подобна такса да се сведе до минимум.

Е.ОН във Варна пък затвори офисите си днес с обяснението, че се бои за безопасността на гражданите. Явно страхът от действията на ВМРО у ръководството на компанията не е малък. Преди няколко години в подобен протест във Варна се стигна до сблъсъци с полицията, а стъклата на сграната на дружеството бяха изпочупени.

ВМРО настоява още българската държава да изиска полагащите ? се над 380 милиона дивидент от дейността на трите електроразпределителни компаниии. Преди седмица министър-председателят Бойко Борисов подкрепи тази позиция и обеща да преразгледа приватизационните договори на дружествата.
„Ако исканията ни не бъдат изпълнени, ще продължим с протестите отново в София”, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. „В четвъртък сме пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма”, заяви Костаднов. Започна и подписка за отнемане на лиценза на Е.ОН. В началото подписите ще се събират в клуба на ВМРО във Варна. Скоро подписката ще се появи по възлови места в града, както и в цяла североизточна България.

Снимки от протеста

13 април 2010

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *